hur man byter skivbromsar fram i en Nissan Maxima

hur man byter skivbromsar fram i en Nissan Maxima

Om du äger en 2002 till 2005 modellen Nissan Maxima som drar åt ena sidan när du ansöker på bromspedalen eller om den gör ett högt skrikande ljud när bromspedalen är engagerad, då du behöver utföra reparationer för att åtgärda detta problem. Ta itu med och lösa problemet ersätta främre skivbromsar på din Nissan Maxima

Du behöver:.
Spruta, kalkon baster eller liknande verktyg
Bromsvätska.
Bromsbelägg.
Mekaniker tråd.
Momentnyckel.


1.
Ställ fordonet på en plan och jämn yta. Dra åt parkeringsbromsen. Säkra fordonet genom att kila något bakom hjulen för att hindra fordonet från att rulla. Lossa muttrarna. Jack fordonet upp och stödja fordonets front säkert på jackstands.
2.
Sifon bromsvätska från huvudcylindern behållaren tills det är ungefär en tredjedel full med hjälp av en spruta, kalkon baster, eller liknande verktyg. Den gamla vätskan kommer inte att återanvändas så kasta bort det. Koppla ur och ta av hjulet och däcket montering.
3.
Ta bort det nedre styrtapp från bromsok och svinga bromsok flaskkroppen upp och ur vägen. Använda mekaniker tråd, avbryta bromsok cylindern kroppen från Maxima ramen. Koppla inte från broms slang. Håll bromsok flaskkroppen från dinglade i broms slang eller kommer det att skada broms slang. Ta bort hållarna bromsbelägg och kuddar.
4.
Komprimera kolven på skivan bromsok. Montera bromsbelägg. Sätt anti-gnisslande på utsidan av plattan. Undvik att placera den inne i bromsen. Sätt tillbaka hållarna bromsbelägg och återanslut bromsok cylindern kroppen. Med hjälp av en momentnyckel, vridmoment guiden stift till 16 till 23 fot /pounds. Anslut hjul och däck montering. Med hjälp av en momentnyckel, dra åt muttrarna med 62 fot /pounds.
5.
Anslut den negativa kabeln till batteriet. Lägg bromsvätska. Starta motorn och pumpa bromsarna 3 till 4 gånger. Provkör Maxima vid låga till måttliga hastigheter för att säkerställa att underhållet har utförts korrekt.

Tips och varningar


 • saker som behövs för detta underhåll kan köpas från din lokala bildelar leverans butik. Vara beredda att tillhandahålla fabrikat, modell och år för din Nissan Maxima som butiksbiträde kan be om denna information vid tidpunkten för ditt besök.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Cheva Silverado
  hur man byter de viktigaste relä i en Honda Accord
  hur du justerar timing i en Saturn Vue
  hur man byter Värmeslangarna i en Mitsubishi Galant
  hur man byter en glödlampan i en Cadillac Escalade
  hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en geo tracker
  hur man byter en dragstång slutar Pontiac Grand Am
  Felsökning tändsystemet i en Mitsubishi Eclipse
  hur att sälja en bil snabbt i Oregon
  hur man inspektera drivlinan i en Ford Mustang