hur man byter skivbromsar fram i en Cheva corvette

hur man byter skivbromsar fram i en Cheva corvette

Som ägare av en av USA: s riktig sportbil Chevy Corvette, ger dig möjlighet att resa från 0 till 60 mph på mindre än 5 sekunder och nå hastigheter upp till 175 mph. Om du hittar en plats som tillåter denna hastighet för att nås, legalt eller illegalt, måste du kunna stoppa. Ett sätt att säkerställa att du kan göra detta är att ersätta den främre skivbromsar på din Chevy Corvette

Du behöver:. .
Skruvmejsel
C-clamp eller liknande verktyg.
Bromsbelägg.
Bromsvätska.
Turkiet baster eller liknande verktyg.
Momentnyckel.
Mekaniker gästbok.


1.
Ställ fordonet på en plan och jämn yta. Dra åt parkeringsbromsen. Säkra fordonet genom att kila något bakom hjulen för att hindra fordonet från att rulla. Lossa muttrarna. Placera en domkraft under bilen och långsamt jack fordonet upp. Säker stödja fordonets front säkert på jackstands.
2.
Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet. Ta bort hjulet. Dra åt ratten klacken mutter, med handen, för att tillfälligt säkra rotorn. Komprimera bromsok kolvar i bromsoket hål genom att dra åt C-klämman. Se till att det finns tillräckligt med utrymme för bromsok att enkelt passera bromsrotortemperatur. När detta har uppnåtts, ta bort C-klämman.
3.
Demontera den övre bulten bromsok, vicka sedan den nedåt tills tillräckligt clearance uppnås och stöd bromsoket med tråd. Ta bort plattan och foder församlingar från bromsoket.
4.
Rengör alla rester från pad och sättningsbromsbeläggtyp vägledande ytor på bromsok bostäder och monteringsfästet. Fullt komprimera bromsok kolvarna i sina hål. Installera om utombordaren pad med isolator till bromsok bostäder och inombords pad med Slitagevarnare i bromsoket kolvar. Tryck på kuddar bestämt tills de är helt an mot bromsen.
5.
Tillbaka oket på plats, sätt in den övre bulten. Med hjälp av en momentnyckel dra åt den övre bulten till 23 fot /pounds. Installera hjulet. Anslut den negativa kabeln till batteriet. Starta motorn och pumpa bromspedalen långsamt och stadigt i 3 till 4 gånger för att ge plats på bromsbeläggen. Kör Chevy Corvette runt i slow-till måttliga hastigheter för att säkerställa att underhållet har utförts korrekt.

Tips och varningar


 • delar som krävs för detta underhåll kan även erhållas från din lokala bildelar leverans butik. Var beredd att lämna butiken medarbetare med att göra modell och årsmodell på ditt fordon.


 • Relaterade artiklar


  hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Nissan Sentra
  hur man byter en dragstång slutar en Toyota Corolla
  hur man köper ett bilbatteri
  hur man byter en dragstång slutar Nissan Altima
  hur undersöka drivlina och CV stövlar i en Chevy Impala
  hur man byter på gasen i en Cheva corvette
  hur man inspektera drivlinan i en Ford F-serie
  hur undersöka drivlina och CV stövlar i en Chrysler Town & Country
  hur man leta efter slitage eller sprickor på bälten i en Kia Spectra
  hur man byter en styrstag i en Ford Focus