hur undersöka drivlina och CV stövlar i en Ford Focus

hur undersöka drivlina och CV stövlar i en Ford Focus

När det gäller att ta hand om ditt fordon, finns det vissa underhållsarbeten som ska utföras oftare på bilar än på stadsjeepar eller lastbilar. Detta beror på att bilar är traditionellt lägre till marken, vilket gör deras undersidan mer känsliga för skador. Så här undersöka drivlina och CV stövlar på din Ford Focus

Du behöver:.
Ford Focus
. Ficklampa.
Rag.


1.
Hitta drivlina och CV stövlar på din Ford Focus. Därunder bilen bredvid varje hjul bra, är en liten gummihölje. Detta är den CV boot. Det omsluter och håller smörjning för CV gemensamma. CV gemensamma ansluter till drivlinan, som ansluts till din styrväxel som samspelar med dig när du vrider ratten. Om CV gemensamma är förorenad med smuts och skräp eller har en brist på smörjning, blir styrningen av din Ford Focus äventyras.
2.
Inspektera CV känga för sprickbildning, torr-röta , splitsning, knivskärning eller chaffing. Något av dessa tillstånd kompromisser CV gemensamma och betyder CV boot behöver bytas ut.
3.
Kör ett test på ditt CV boot genom att placera en ren del av din trasa mot CV boot och sedan ta bort den. Se om det finns överskott smörjningen på din trasa. Om så, då det finns en läcka i din CV boot och den behöver bytas ut.
4.
Shine ficklampan på drivlinan att se till att den inte lider av korrosion eller är skev eller felaktigt böjd på något sätt. Vanligtvis drivlinan är kompromisslös om inte din Ford Focus har varit i en olycka.
5.
Kontrollera resten av CV stövlar och drivlinor ligger nära de andra hjulhusen för att slutföra jobbet.

tips och varningar


 • Om du känner inte för att krypa under din Ford Focus, har din mekaniker ta en titt nästa gång din bil är på hydraulisk lyft för ett oljebyte eller däck rotation.


 • Relaterade artiklar


  hur man polera bränsletankar av aluminium
  Felsökning tändsystemet i en Nissan Pathfinder
  hur man byter en styrstag slut i en Cheva Silverado
  hur man byter skivbromsar fram i en Kia Spectra
  hur att sälja en bil till en återförsäljare
  Felsökning tändsystemet i en Toyota Tacoma
  hur man byter en dragstång slutar VW Passat
  hur man tvättar bilen olja från en bil
  hur man byter bakre signalljus i en Hyundai Santa fe
  hur du justerar timing i en Cheva lavin