hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en geo tracker

hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en geo tracker

Geo Tracker var en sportig liten mini-SUV tillverkade av 1989 till 1997. För att behålla din Tracker kör på som bäst, ta hand om rutininspektioner i god tid. Drivremmar köra vissa motordelar, som om de skadas, kan gå sönder och orsaka ytterligare mekaniska problem. Kontrollera dina bälten för slitage och sprickor var 30. 000 miles och ersätta dem, om det behövs
1.
Låt Geo Tracker motorn svalna innan du börjar din inspektion. Vänta minst 30 minuter efter körning för att säkerställa motor och komponenter har haft tid att svalna helt, annars brännskador kan uppstå.
2.
Öppna huven på din Geo Tracker och hitta ditt bälte (s). Vissa Trackers har bara en serpentin bälte medan vissa motortyper har flera bälten kör olika motorkomponenter. Titta nära generatorn att hitta asteroidbältet. Kontrollera fläkten ledaren för att se till att du har hittat alla remmar.
3.
Kontrollera Serpentine belt att se till att spänningen är korrekt på 1. 8L motor Tracker. Det finns spänning indikatorer som bör vara till rätt sortiment. Du kan behöva en spegel för att se positionen på rätt sätt. Om bältet är ur position, då byta ut den.
4.
Kontrollera spänningen på den inre Poly-V rem i Tracker 1. 6L och 1. 3L motorer och Poly-V fläkt bälte i 1. 8L. Ungefär mitt på bandet, tryck ner med tummen. Bandet ska ge cirka 1/4-1/3 "om spänd korrekt. Om det är mer eller mindre detta belopp, sedan justera bältets spänning. Om justeringen inte fungerar, byt ut remmen.
5.
Utför en visuell kontroll på bälten. Ett bra bälte kommer att vara något glitter. Några tecken på att bältet behöver bytas omfattar nötning, spaltning eller ett glansigt utseende. Titta även på olja på bandet, vilket kan vara ett tecken på en läckande topplockspackning eller andra oljeläckage.
6.
Känn bältet med händerna. Det borde ha en konsekvent struktur i hela bältet. Om du känner några sprickor eller urgröpningar bör du få bältet bytas ut. Du bör också byta bältet i din Geo Tracker om det känns verkligen smidigt, eftersom detta är en tecken på att bandet har på sig ute.
7.
Försök att inspektera så mycket av längden på bälten i din Geo Tracker som möjligt. Du vill fånga eventuella skador innan bältet raster och orsakar ytterligare mekaniska problem. Om det finns några tecken på sprickor, nötning eller slitage, byt ut remmen.


Relaterade artiklar


hur man byter en glödlampan i en toyota tundra
hur man byter en styrstag sluta i en Acura Integra
hur man byter en styrstag i en Ford Focus
hur man inspektera för däck defekter i en Nissan Maxima
kan återställa bilstrålkastare
hur man byter bakre signalljus i en geo tracker
hur man byter en dragstång slutar Chrysler Town & Country
Felsökning tändsystemet i en Ford Taurus
hur man byter en styrstag i en Ford F-serie
hur du justerar timing i en Nissan Maxima