hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Mercury Cougar

hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Mercury Cougar

Mercury Cougar gjorde sin första framträdande redan 1967. Det gick igenom en hel del stil förändringar genom åren, men dessa bilarna fortfarande populära och många ägare föredrar att göra rutinmässigt underhåll själva. Inspektion av remmar är en viktig del av underhåll, eftersom dessa bälten tillåta olika motorkomponenter att fungera korrekt. Kvicksilver rekommenderar att du inspektera drivremmarna på din Cougar var 30. 000 miles
1.
Prop upp huven på din Mercury Cougar och leta efter kilremmar. Det kan vara en eller två bälten, beroende på år och motortyp av ditt fordon, men i allmänhet, bälten placerade runt kompressorn till luftkonditioneringen, vattenpump, generator, vevhus remskiva och servopump.
2.
Sök efter alla brister man kan se i någon av de bälten på din Mercury Cougar. Leta efter nötning, rippning och sprickbildning, om du ser någon, byta bältet direkt. De vanligaste typerna av använt bälten är den konventionella "v" bälte, cogged "V" bälte eller "v" rem.
3.
Känn bältet för att söka efter alla släta fläckar. Ett bälte i gott skick kommer att ha en liten struktur på det. Om bältet känns smidig eller glansiga till dig, detta är ett tecken på slitage och du bör byta ut det omedelbart.
4.
Leta efter olja på bälten. Om du ser något, är detta troligen ett tecken på ett oljeläckage. Byt ut remmen och få läckan åtgärdats.
5.
Stäng huven på din Mercury Cougar och lås den på plats. Ta del av vad du hittat och verkställa detta.

tips och varningar


 • fordon med mer än ett bälte, det är bra, förebyggande underhåll för att ersätta både bälten, även om bara en visar slitage.
 • Låt motorn svalna i minst 30 minuter innan du granskar bälten på din Mercury Cougar. Om du inte har kört den senaste tiden, kommer detta inte vara ett problem, men om du har, ge det tillräckligt med tid att svalna helt, så du inte bränner dig.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter bakre signalljus i en Chrysler Town & Country
  hur du justerar timing i en Pontiac Grand Am
  hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Cadillac Escalade
  hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Toyota Highlander
  hur du ersätter din relä blinkers i en Ford Focus
  hur du justerar timing i en VW Passat
  hur man använder lera bar på en bil
  hur man byter bakre signalljus i en Ford Taurus
  Felsökning tändsystemet i en GMC Sierra
  hur man byter bakre signalljus i en Nissan Altima