hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Honda CR-V

hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Honda CR-V

Den sportiga Honda CR-V har varit en populär liten SUV sedan slutet av 1990-talet. Att hålla den igång när den är som bäst, utföra vissa rutinmässiga inspektioner. Drivremmar köra vissa motorkomponenter och du bör inspektera dem för slitage och sprickor ofta. Tillverkaren rekommenderar att du utför detta underhåll minst en gång vart 30. 000 miles
1.
Låt motorn svalna innan du börjar inspektion. Vänta minst 30 minuter efter du kör Honda CR-V för att säkerställa motor och komponenter har haft tid att svalna helt.
2.
Pop huven på din Honda CR-V. Titta runt för kilremmar. En ligger runt luftkonditioneringen kompressorn, kör en annan generatorn och en är runt servostyrning oljepumpen. Du kan också ha en kör pumpen luftkonditionering, dock några CR-Vs bara har en lång serpentin bälte som driver alla dessa komponenter, med antalet bälten verkligen beroende på vilken motortyp du har.
3.
Utför en visuell kontroll, när du väl har hittat bälten. Ett bra bälte kommer att vara något glitter. Några tecken på att bältet behöver bytas omfattar nötning, saknade bitar eller en glänsande yta. Titta även på olja på bandet, vilket kan vara ett tecken på en läckande topplockspackning eller andra oljeläckage och kräver att du byta bältet.
4.
Känn bältet med händerna . Det borde ha en konsekvent struktur i hela bältet. Om du känner några sprickor eller urgröpningar bör du få bältet bytas ut. Du bör också byta bältet i din Honda CR-V, och om det känns väldigt smidigt, eftersom detta är ett tecken på bältet bär ut.
5.
Försök att inspektera så mycket av längden på bälten i din Honda CR-V som möjligt, så att du kan fånga alla skador innan bältet raster. Detta kan inkludera att skjuta under SUV att inspektera de delar av bälten du inte kan se från motorrummet. Om det finns några tecken på sprickor, nötning eller slitage, byt ut remmen.
6.
Stäng huven på din Honda CR-V och lås den på plats. Tänk på din resultat och verkställa detta.

Tips och varningar


 • Det är viktigt att notera att vissa CR-Vs använda nyare remmar, som är mer som gummi. De har en bestämd struktur för dem, så om du märker att revbenen är att stabilisera sig, bör du byta bältet.
 • Små sprickor i en rem kanske inte rör dig, så länge det inte finns mer än 15 av dessa sprickor inom en fyra-tums delen av bältet. Djupa sprickor, dock orsakar böjning i bältet, som så småningom leder till att bandet går sönder.


 • Relaterade artiklar


  hur man återställer lätt byta olja på en 1990 - 1994 Chevrolet Corvette
  hur man byter en underhood relä i en GMC Sierra
  hur man byter en styrstag i en Nissan Maxima
  hur man byter en dragstång i ett geo metro
  hur man polera aluminium ventilkåpor
  hur man kan förhindra att olja slam i en Chrysler 2.7l motor
  hur undersöka drivlina och CV stövlar i en Cadillac Escalade
  hur man byter fläkt i en Chrysler Town & Country
  hur man byter olja för automatiska växellådor i en Cheva Silverado
  hur man inspektera för däck defekter i en Nissan Maxima