hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Cheva corvette

hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Cheva corvette

Den Chevy Corvette, som introducerades 1953, är marknadsförs som "America's enda riktiga sportbil. " För att hålla din bil kör på som bäst, bör du utföra vissa rutinmässiga inspektioner. Drivremmar köra vissa viktiga motorkomponenter och måste inspekteras med avseende på slitage och sprickor. Chevy rekommenderar inspektera ditt bälten börjar på 150. 000 miles, men om du äger en klassisk "Vette (och köra), bör du utföra inspektioner oftare
1.
Låt motorn svalna innan du börjar inspektion. Vänta minst 30 minuter efter körningen din Chevy Corvette att se till att motor och komponenter har haft tid att svalna.
2.
Pop huven på din Chevy Corvette. Titta runt för kilremmar. Äldre modeller kan ha upp till fyra bälten (kör vattenpump, generator, fläkt, luftkonditionering och vatten pump). Senare modeller kommer med största sannolikhet bara har en serpentin bälte och en separat bälte för kompressorn till luftkonditioneringen, om det är utrustade med luftkonditionering.
3.
Genomför en visuell inspektion, När du har hittat alla remmar. Ett bra bälte kommer att vara något glitter. Några tecken på att bältet behöver bytas innehålla nötta eller en glänsande yta. Titta även på olja på bandet, vilket kan vara ett tecken på en läckande topplockspackning eller andra oljeläckage.
4.
Känn bältet med händerna. Det borde ha en konsekvent struktur i hela bältet. Om du känner några sprickor eller urgröpningar bör du få bältet bytas ut. Du bör också byta bältet i din Chevy Corvette om det känns väldigt slät eller glättat, eftersom detta är ett tecken bältet bär ut.
5.
Försök att inspektera så mycket av längden på bälten i din Chevy Corvette som möjligt, så att du kan fånga alla skador innan bältet raster. Om det finns några tecken på sprickor, nötning eller slitage, byt ut remmen.
6.
Stäng huven på din Chevy Corvette och lås den på plats. Tänk på din resultat och verkställa detta.


Relaterade artiklar


hur man byter bakre signalljus i en Ford Mustang
hur man inspektera för däck defekter i en Nissan Maxima
hur man byter en dragstång slutar en Toyota Corolla
hur man polera rå aluminium
hur man byter bakre signalljus i en Toyota Highlander
hur man byter en dragstång slutar dodge ram
hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Acura Integra
hur man byter skivbromsar fram i en Mitsubishi Eclipse
hur man byter bakre signalljus i en GMC Sierra
Felsökning tändsystemet i en Jeep Grand Cherokee