hur man leta efter slitage eller sprickor på bälten i en Nissan Pathfinder

hur man leta efter slitage eller sprickor på bälten i en Nissan Pathfinder

Den robusta Nissan Pathfinder har funnits sedan slutet av 1980-talet. Det är en stor familj SUV, och många folk föredrar att göra rutinunderhåll på det själva. Kontroll av drivremmar är en underhållsmoment du bör inte förbise. Dessa bälten tillåta olika motorkomponenter att fungera korrekt. Nissan rekommenderar att du utför dina inspektioner med början på 60. 000 miles och sedan på 15. 000 kilometer mellanrum därefter
1.
Prop upp huven på din Nissan Pathfinder och leta efter kilremmar. Det kan vara en, två eller tre bälten, beroende på år och motortyp av ditt fordon, men i allmänhet, bälten placerade runt kompressorn till luftkonditioneringen, vatten remskiva, generator, vevhus remskiva, servostyrning pump och fläkt remskiva .
2.
Kontrollera remspänning. Sätt tummen i mellan två remskivor av en viss bälte och tryck försiktigt ner på bandet. Bandet ska ge cirka 1/4-1/2 tum, om spänningen är korrekt. Alltför snäva bälten kan skada remskivor och orsaka sprickor bälte medan alltför lös remmarna kan orsaka halka och remslitage. Så din spänning resultaten berätta om sprickor eller slitage är mer sannolikt.
3.
Sök efter alla brister man kan se i någon av de bälten på din Nissan Pathfinder. Leta efter nötning, rippning och sprickbildning. Om du ser något, byta bältet direkt.
4.
Känn bältet för någon smidig fläckar. Ett bälte i gott skick kommer att ha en liten struktur på det. Om bältet känns smidig eller glansiga till dig, detta är ett tecken på slitage och måste bytas bältet omedelbart.
5.
Leta efter olja på bälten. Om du ser något, är detta troligen ett tecken på ett oljeläckage. Byt ut remmen och få läckan fast.
6.
Stäng huven på din Nissan Pathfinder och lås den på plats. Ta del av vad du hittat fortsatta agerande.

Tips och varningar


 • Låt motorn svalna i minst 30 minuter innan du granskar bälten på din Nissan Pathfinder. Om du inte har kört den senaste tiden, kommer detta inte vara ett problem, men om du har, ge det tillräckligt med tid att svalna, så du inte bränner dig själv.
 • Äldre modeller kan ha en kamrem, men det är bäst att bara följa tillverkarens rekommendationer för utbyte. Nissan föreslår du byta kamrem varje 60. 000 miles (105. 000 på nyare modeller) för att undvika maskinhaveri. I de flesta fall är kontroll av kamremmen svårt, eftersom du måste ta bort drivremmar, motorkomponenter och omfattar att få tillgång till kamremmen själv.
 • Det är inte en dålig idé att byta ut alla dina bälten varje 60. 000 miles om de uppvisar slitage eller inte.


 • Relaterade artiklar


  hur du justerar timing i en Toyota Corolla
  hur du justerar timing i en Cadillac Escalade
  Felsökning tändsystemet i en VW Beetle
  hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Jeep Grand Cherokee
  hur man byter värmaren kärna i en GMC Sierra
  Hur berätta om du behöver nya däck.
  hur man byter PDC reläer i en Jeep Grand Cherokee
  hur man vet vad man ska göra om du av misstag tanka en vanlig bränsle bil med diesel
  hur man leta efter slitage eller sprickor på bälten i en Nissan Pathfinder
  råd om att sälja en bil privat