hur man inspektera drivlinan i en dodge ram

hur man inspektera drivlinan i en dodge ram

Regelbundet underhåll på din Dodge Ram bör inbegripa en inspektion av drivlinan, som du enkelt kan utföra. Men om du har en 2006 Dodge Ram 1500 och har inte tagit det på som ett resultat av en drivlina minns bör du göra det direkt. Återkallandet hänvisas otillräcklig smörjning i lagren på framhjulen. Om detta blir för lågt, kan du ha en allvarlig olycka

Du behöver:. .
Creeper
Gamla trasor.


1.
Utför drivlinan inspektion var 12 månader eller 15. 000 miles för att fånga problem under den treåriga, 36. 000 mil drivlinan garanti som medföljer Dodge Ram. Fortsätt dessa inspektioner vid lämpliga intervall efter garantitiden löper ut för att garantera säker körning i ditt RAM.
2.
Provkör din Dodge Ram, lyssna noga för några ovanliga ljud som klickande eller clunking när du kryssar med låg fart, ett klickande ljud när du slår eller clunks när du runda ett hörn. Alla dessa ljud kan tyda på problem med drivlinan eller lågt fett i lagren enheten.
3.
Park och höja huven på lastbilen för att kontrollera oljan och transmissionsolja nivåer. Båda har märkt metall pinnar som man drar ut och både mätsticka på Ram är på förarsidan av motorblocket.
4.
Torka av mätsticka med en gammal trasa och sätt tillbaka dem i sina respektive hål för att få en behandling. Kontrollera överföringen med lastbilen kör och slå sedan lastbilen bort att kolla oljan. Lastbilen ska vara uppe i normal arbetstemperatur, men innan du kontrollerar antingen en. Tillsätt mer vätska om antingen faller under hela märket.
5.
Kontrollera lastbilens drivlinan visuellt. Roll under lastbil på en ranka och leta efter eventuella tecken på brott eller slitage på axlar som ansluter till drivaxeln till hjulen. Undersök främre och bakre drivaxlarna, CV-leder och överföringen.
6.
Leta efter läckage av vätskor från lederna och tätningar. Var uppmärksam för torr röta eller sprickor i något av hårdplast som utgör boot täcka axlarna.
7.
Dra ut och kontrollera alla slangar och klämmor är knutna till luften och oljefilter och kommer i vår på motorn. Du garantin inte omfattar dessa delar och det kan skapa större problem, om de ska få lov att bryta.

Tips och varningar


 • För att lösa problemet med främre fett i lagren, kommer återförsäljarna att ersätta framnav och lagerenheter. Ring DaimlerChrysler på (800) 853-1403 om du har några frågor.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter bakre signalljus i en Toyota Corolla
  hur man byter startmotor relä i en Lincoln Navigator
  hur man tvättar under huven på bilen
  hur du justerar timing i en Chevy Cobalt
  hur man vet vad man ska göra om du av misstag tanka en vanlig bränsle bil med diesel
  Felsökning tändsystemet i en Pontiac Grand Am
  Hur berätta om du behöver nya däck.
  Felsökning tändsystemet i en Toyota Corolla
  hur man byter olja för automatiska växellådor i en Saturn S-serien
  hur man inspektera för däck defekter i en Jeep Grand Cherokee