hur man inspektera drivlinan i en Chevy Cobalt

hur man inspektera drivlinan i en Chevy Cobalt

Den Chevy Cobalt har en större motor än många av sina små motsvarigheter. Större motorer har mer pickup, använder mer gas och har en tendens att bära hårdare på drivlinan. Ta dig tid varje år för att utföra en grundlig inspektion av din Chevy drivlinan genom att följa fyra grundläggande checkpoints

Du behöver:
Hoist


1
testkörning. . din Chevy Cobalt, lyssna noga för några ovanliga ljud som klickande eller clunking när du kryssar med låg hastighet, ett klickande ljud när du slår eller clunks när du runt ett hörn. Alla dessa ljud kan tyda på problem med drivlinan. Om du upplever några skakningar, skramlande, vindavdrift eller dra medan du kör, kan du skada på styr-eller avstängning.
2.
Titta på bilens drivlina. Höj Cobalt på en lyftanordning och leta efter eventuella tecken på brott eller slitage på axlar som ansluter till drivaxeln till hjulen. Leta efter läckage av vätskor från lederna. Leta efter torr röta eller sprickor i något av hårdplast som utgör boot täcka axlarna.
3.
Sänk bilen och kontrollera vätskenivån nivåer för oljan och transmission. Båda har metall pinnar som du drar ut, som har etiketter på locken. Torka av mätsticka med en gammal trasa och sätt tillbaka dem i sina respektive hål. Mäta nivån av vätska i behållaren och tillsätt mer, om det faller under den hela märket.
4.
Kontrollera alla slangar och klämmor på motorn, eftersom garantin inte täcka dem och det skulle skapa större problem, om de ska få lov att bryta. Chevy Cobalt kommer med ett bra 5-year/100. 000 mil drivlinan garanti som täcker motor, transmission, axlar och drivaxeln

tips och varningar


 • flesta av de inre delarna, såsom kolvar och lager omfattas av drivlinan garanti, så om du misstänker problem, använd garantin och föra din Cobalt till återförsäljaren för service.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en oljetätning på en bil
  hur man byter bakre signalljus i en Ford F-serie
  hur du justerar timingen i en Oldsmobile Alero
  hur man installerar en stuga luftfilter
  hur man byter fläkt i en Chevy Camaro
  hur man byter bakre signalljus i en Toyota Camry
  Felsökning tändsystemet i en Ford Focus
  Felsökning tändsystemet i en Dodge RAM
  Felsökning tändsystemet i en Mitsubishi Galant
  hur man byter en styrstag slut i en Ford F-serie