hur du justerar timing i en Nissan Maxima

hur du justerar timing i en Nissan Maxima

Hästkrafter och bättre bränsleekonomi finns ett par skäl att justera timing på en Nissan Maxima. Nytt tidtabell på en Nissan Maxima kräver speciella verktyg och en klar förståelse för motor mekanik. En Nissan Maxima utan en distributör kräver byte av ECO eller har det professionellt omprogrammeras. Denna guide är för en Nissan Maxima med fördelad tändning
1.
Stäng av alla tillbehör som exempelvis radio, belysning och klimatanläggning. Låt bilen gå på tomgång tills motorn når normal arbetstemperatur. Stäng av motorn och leta reda på vevaxelns remskiva. Torka bort smuts eller skräp tills tidpunkten varumärkena är utsatta för.
2.
Anslut tidpunkten ljus till batteriet sedan det nummer ett tändningskabeln ligger på förarsidan framför motorn. Starta motorn och håll gasreglaget på 2. 000 RPM i 2 minuter.
3.
Stäng av motorn och ta bort trottelpositionsgivarens placerad på framsidan av spjällhuset. Starta motorn igen och rev det hög tre gånger under en sekund. Låt motorn gå tillbaka till normal tomgång.
4.
Rikta timing ljus på veven varumärkena remskiva timing. Om raderna på trumman och den mellersta raden på tidpunkten ljuset matchen tidpunkten är korrekt. Justera Tidpunkten för Nissan Maxima genom att lossa distributören monteringsbultarna noga med att inte låta sensorn kamaxelläge.
5.
Rotera distributör långsamt tills tidpunkten är parallella tidsplan ljus och dra åt distributören monteringsbultar. Kontrollera tidpunkter och stänga av motorn. Ta tidpunkten ljus och återanslut sensorn gaspådragsläge och nummer ett tändningskabeln.

Tips och varningar


 • tvinga en motor att köra ur sin tillverkade angivna inställning kan orsaka allvarliga och permanenta skador på motorn.
 • aldrig hål på tändningskabeln som misständning eller över eldning kan leda till.


 • Relaterade artiklar


  hur man inspektera för däck defekter i en Dodge Durango
  hur man inspektera för däck defekter i en Nissan Sentra
  hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Toyota Tacoma
  om att sälja en bil
  hur man byter en styrstag i en Dodge Caravan
  hur man byter olja för automatiska växellådor i en Subaru Outback
  Felsökning tändsystemet i en Honda CR-V
  hur man byter bakre signalljus i en Mazda6
  hur man byter skivbromsar fram i en Honda CRV
  hur man byter bakre signalljus i en Chevy Camaro