hur man inspektera för däck defekter i en Nissan Maxima

hur man inspektera för däck defekter i en Nissan Maxima

Det finns ett antal föreskrifter om däck som måste vara uppfyllda innan däcken på din Nissan Maxima kan passera inspektion. Dessa federala säkerhetsnormer skydda förare från allvarliga skador. Även om du inte kan ta tid att inspektera varje bit på din nya bil, även en ytlig titt på bildäck skulle avslöja brister i däcken som kan orsaka en allvarlig olycka
1.
Kontrollera dina däck synligt när du har nya sätta på din Nissan Maxima. Efter att ha tittat på den ena sidan av däcken, flytta bilen och vrid däcken i motsatt riktning för att inspektera andra sidorna av däcken under denna rutinkontroll för fel.
2.
Titta för material som är synliga genom slitbanan eller sidoväggarna. Håll utkik efter slitbanan separation, vilket händer när stålet i bältade däcken sticker igenom gummi.
3.
Undersök ventilspindlar på varje däck för sprickor. Titta hela kanten av ventilspindeln se till att den är intakt och lyssna efter luft som kommer ut.
4.
Stick ett öre i slitbanan att kontrollera att det är rätt djup. Om du kan se Lincolns huvud när du håller öre mellan trappstegen, så har du ett fel och bör återvända däcket.
5.
Använd en tolk för däcktryck för att kontrollera däcktrycket för att hitta läckor. Det korrekta trycket för en Nissan Maxima är 32psi. Om däcket tappar trycket regelbundet, kan du ha en defekt i fälgen. Om du måste sätta luft i däcken ofta, det finns sannolikt ett hjul fel och du borde få nya fälgar.

tips och varningar


 • Skaffa och använda en korrekt mätare däcktryck, såsom elektroniska handhållna typer som är självkalibrerande. Ratten typ däck mätare på bensinstationer är notoriskt otillförlitliga.


 • Relaterade artiklar


  Felsökning tändsystemet i en Jeep Grand Cherokee
  hur man byter oljefilter på en 2007 kia Sedona
  tips för att sälja en bil privat
  hur man tvättar bilen olja från en bil
  hur man byter en styrstag sluta i en Acura Integra
  hur man byter en glödlampan i en Chrysler Town & Country
  hur man byter en dragstång slutar geo metro
  hur man inspektera för däck defekter i en Dodge Durango
  hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Toyota Tacoma
  hur man byter de viktigaste relä i en Honda Accord