hur man byter skivbromsar fram i en ford explorer

hur man byter skivbromsar fram i en ford explorer

Din 2005 Ford Explorer har gott om passagerare rum och lastutrymme. Som ett resultat kan du transportera familj och vänner och deras utrustning över hela stan. Du behöver dock kunna sluta när det är dags, så du måste byta den främre skivbromsar på din Ford Explorer när det behövs

Du behöver:. .
Silikonfett
Turkiet baster, spruta eller liknande verktyg.
Mekaniker tråd.
Momentnyckel.
Bromsbelägg.
Bromsvätska.


1.
Koppla bort den negativa batterikabeln. Hjälp av en spruta, kalkon baster eller liknande verktyg, dränering två tredjedelar av bromsvätska från huvudcylindern. Höj fordonet och fäst den på jackstands. Ta bort hjulet.
2.
Dra åt klämman till botten av bromsok kolvarna i sina hål. Använd en 8-tums Tvingfäste ut på bromsok att göra detta. Ta bort klämman. Ta bort de 2 calipe-slide stift bultar. Lyft av bromsok från ankare plattan. Behålla så mycket av den ursprungliga bromsok-slide stift fett som möjligt.
3.
Häng bromsok från ramen med hjälp av mekaniker tråd. Undvik att låta ok för att dingla eller hänga bromsledningstryck eller bromsen linjen kommer att skadas. Ta bort bromsbelägg och anti-skallra klipp från ankaret.
4.
Ta bort shims från bromsbelägg. De kan återanvändas när du sätter den nya kuddar på. Installera anti-skallra klipp. Installera den nya bromsklossar, förbinder dem med ankaret plattan.
5.
Installera bromsoket. Lägg bromsvätska till huvudcylindern. Lufta bromsarna. Sätt tillbaka hjulet och säkra muttrarna. När fordonet har sänkt till marken använda en momentnyckel för att dra åt muttrarna med 100-ft. lbs.
6.
Anslut den negativa kabeln till batteriet. Starta motorn och pumpa bromsarna 3 till 4 gånger för att ge plats på bromsbeläggen. Sätt tillbaka hjulen. Provkör fordonet vid låga till måttliga hastigheter för att säkerställa att underhållet har utförts korrekt.

Tips och varningar


 • Besök din lokala bildelar leverans butik för att köpa verktyg och förnödenheter som behövs för att utföra detta underhåll. Var beredd att ge året märke och modell när butiken arbetstagaren begär denna information.


 • Relaterade artiklar


  hur man återställer lätt byta olja på en 1998 - 2001 Chevrolet Camaro
  hur man byter bakre signalljus i ett kvicksilver bybo
  hur man kan förebygga bilstölder
  Felsökning tändsystemet i en geo tracker
  hur du ställer in ett konkurrenskraftigt pris att sälja en bil
  hur man bygger en biltvätt
  hur man byter en glödlampan i en Toyota Tacoma
  Felsökning tändsystemet i en Ford Mustang
  hur man inspektera för däck defekter i en Saturn Vue
  hur man inspektera för däck defekter i en Hyundai Santa Fe