hur man byter skivbromsar fram i en Toyota Corolla

hur man byter skivbromsar fram i en Toyota Corolla

Erbjuder en mjuk gång, komfort, pålitlighet och bra gas körsträcka, var ditt 2004 Toyota Corolla ett bra val. Oavsett om du är den ursprungliga ägaren eller ärvt bilen, måste du utföra planerat underhåll på din Corolla. En form av detta underhåll är att ersätta den främre skivbromsarna i din Toyota Corolla

Du behöver:. .
Wheel block
Jack.
Jackstands.
Turkiet baster, spruta eller liknande verktyg.
Mekaniker tråd.
Bromsbelägg.
Momentnyckel.
Bromsvätska.


1.
Parkera fordonet på en plan och jämn yta. Dra åt parkeringsbromsen. Säkra fordonet genom att kila något bakom hjulen för att hindra fordonet från att rulla. Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet. Lossa muttrarna. Jack fordonet upp och stödja framför fordonet säkert på jackstands.
2.
Töm bromsvätskan från huvudcylindern behållaren tills den är ca 1 /3 full med hjälp av en spruta , som en kalkon baster eller andra liknande verktyg. Den gamla vätskan kommer inte att återanvändas, så kasta bort det. Koppla ur och ta bort hjulet.
3.
Bort bromsoket monteringsbultarna sedan bort bromsoket församling. Koppla inte från broms slang. Häng upp bromsok från ramen med hjälp av mekaniker gästbok.
4.
Installera pad plattorna i vridmoment plattan. Installera pad slitagevarnarna på kuddar. Pilen på indikatorn plattan ska peka i rotationsriktningen. Installera anti-skrika shims på utsidan av varje block. Installera bromsklossatser i vridmoment plattan.
5.
Komprimera av bromsok kolven i hålet. Placera bromsok tillbaka ner över kuddar. Installera bromsoket monteringsbultar. Med hjälp av en momentnyckel dra åt bromsoket monteringsbultar. Sätt tillbaka hjulen. Lägg bromsvätska.
6.
Anslut den negativa kabeln till batteriet. Starta bilen och pumpa bromspedalen 3-4 gånger som sittplats på bromsbeläggen. Kör Toyota Corolla vid låga till måttliga hastigheter för att säkerställa att underhållet har utförts korrekt.

tips och varningar


 • innan Du gör underhåll på din Toyota Corolla besöka din lokala bildelar leverans butik och köpa de nödvändiga verktygen. Var beredd att lämna Biltema anställd med fabrikat, modell och år för din Toyota Corolla. Ibland kommer de höra sig för om motorns storlek 4-cylindrig i de flesta fall.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter bakre signalljus i en Honda CR-V
  hur man byter bakre signalljus i en Cheva lavin
  hur man byter en dragstång slutar dodge ram
  Felsökning tändsystemet i en Cadillac Escalade
  Felsökning tändsystemet i en Dodge RAM
  hur man byter olja för automatiska växellådor i en Mitsubishi 3000GT
  hur man byter en glödlampan i en Jeep Grand Cherokee
  Felsökning tändsystemet i en Chevy Impala
  hur man byter bakre signalljus i en Toyota Corolla
  hur man byter en glödlampan i en Chrysler Sebring