hur man byter Värmeslangarna i en Honda Prelude

hur man byter Värmeslangarna i en Honda Prelude

För att hålla kylsystemet i din Honda Prelude i skick att utföra rutinunderhåll är absolut nödvändigt. Detta underhåll omfattar ersätter värmaren slangen. Gummit sammansatta konstruktionen av Värmeslangarna göra dem mottagliga för sprickbildning, delning och utbuktande. Även om dessa skadade slangar inte läcker kylvätska, måste du ersätta dem, eftersom de så småningom kommer läck
1.
Placera en hink med en kapacitet på minst 2 liter under kylaren och under avtappningspluggen. På Honda Prelude är avtappningspluggen vanligen på undersidan passagerarsidan av radiatorn.
2.
Öppna avtappningspluggen och låt kylvätskan rinna in i skopan.

3.
Ta en skruvmejsel eller tång för att lossa slangklämmorna att hjälpa till att säkra den Värmeslangarna på plats. Flytta sedan klämma upp slangen och ur vägen.
4.
Gör flera längsgående snitt på den gamla Värmeslangarna hjälp av en kniv eller annat vasst föremål. Dessa nedskärningar gör det lättare att ta bort slangarna.
5.
Ta bort den gamla Värmeslangarna från värmaren kärna och motor beslag blocket. Inte dra eller vrida slangarna för hårt, speciellt på den sida som ansluter till värmaren kärnan. För mycket att dra kan skada kärna, som är på andra sidan av Honda Prelude brandvägg.
6.
Skrapa beslagen rena överblivna slang och skräp. Sedan ett tunt lager av packning sealer till armatur. Om du placerar sealer på innan du rengör området kan det lämna luckor i tätningen resulterar i läckor.
7.
Sätt slangklämmor på den nya Värmeslangarna och placera slangar på tätningsmedlet täckta beslag. Du kan behöva köpa nya klämmor om de gamla visar tecken på korrosion eller slitage. Slitna klämmor så småningom resultera i läckage.
8.
Använd skruvmejsel eller tång för att dra åt slangklämmorna ordentligt i slangkopplingar. Se till att du har tillräckligt med slang att ta kontakt med slanganslutningar innan du säkra dem.
9.
Fyll kylaren med färska kylvätska, starta motorn av Honda Prelude och låt den gå för ca 15 eller 20 minuter. Även om den körs, kontrollera det nya Värmeslangarna och deras anslutningar för eventuella läckage. Slutligen, stäng av motorn och städa upp någon röra.

Tips och varningar


 • När man arbetar runt kylvätska det är en bra idé att använda handskar och en långärmad kort för att skydda huden.
 • Innan du installerar nya Värmeslangarna, mäta innerdiametern på nya slangar och jämföra resultatet med innerdiametern på den gamla slangar. Ibland Slangstorlek kan skilja dem och varje förändring kan resultera i en kylvätska läcka.
 • Öppna aldrig ett element eller dess avtappningspluggen när det är varmt eller ens varm. Ett varmt element kan få ett utbrott på grund av inre tryck och bränna någon i området.
 • Häll gammal kylarvätska i en förseglad behållare för korrekt avfallshantering. Omhändertagande av den är korrekt är mycket viktigt, eftersom kylvätskan är extremt giftigt för både människor och husdjur.


 • Relaterade artiklar


  Felsökning tändsystemet i en Pontiac Grand Prix
  hur man inspektera för däck defekter i en Mitsubishi 3000GT
  hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Dodge Durango
  hur man byter luftfilter på en Suzuki självkänsla
  Felsökning tändsystemet i en Chevy Camaro
  Felsökning tändsystemet i en Chevy Impala
  hur man byter skivbromsar fram i en Honda Accord
  hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en GMC Sierra
  hur man inspektera för däck defekter i en Saturn Vue
  hur man tvättar bilen olja från en bil