hur man övervaka däcktrycket

hur man övervaka däcktrycket

Överdrivet stort däck kan vara lika farligt som underinflated däck, så det viktigt att se till att de är på rätt nivå. Men att hålla dina däck pumpade på rätt sätt är mer än bara en säkerhetsfråga: Underinflated däck kan minska bilens bränsleeffektivitet, liksom. Så här undviker båda scenarierna

Du behöver:.
Auto bruksanvisning
Lufttrycksmätare.


1.
Leta reda på bilens instruktionsbok. Detta är en viktig men ofta missriktade stycke litteratur. Om du inte kan hitta din egen, ringa en återförsäljare eller hitta en bil precis som din och konsultera bruksanvisningen som går med det.
2.
I denna handbok finner avsnittet om däck och tittar upp rätt tryck. Detta kommer att anges i psi, vilket står för "pounds per kvadrattum. "
3.
Hitta din lufttrycksmätare. Om du inte har en, kan du köpa en på de flesta bensinstationer och alla bilar butiker. Du kan också hitta den i fordonsindustrin del av andra affärer.
4.
Ta av locket från däckventilen och tryck lufttrycksmätare mot ventilen. Att få en korrekt behandling, måste du trycka på mätaren fast på ventilen i 1 sekund eller mindre. Utöva en mycket snabb, mycket fast tryck mot ventilen. Du kommer att höra en liten spurt av luft från däcket innan mätaren är på ordentligt. Det är en obetydlig mängd luft, men om du mäta däcken för mycket, kan du släppa ett överskott av luft, så var försiktig.
5.
Ta ca tre behandlingar för att få en bra genomsnitt. Om däcktrycket är inte inom 5 psi av det belopp som rekommenderas i instruktionsboken, måste du antingen fylla däcket eller släppa ut luft. Du kan blåsa upp däcken på de flesta bensinstationer och biltvätt. Om däcket är överdrivet stort, kan du använda den motsatta sidan av däcket mätverktyg som trycker mot ventilen att släppa ut luft tills den är på rätt nivå.

Tips och varningar


 • Kom ihåg, överfyllning och lågt lufttryck är både farlig.


 • Relaterade artiklar


  hur du installerar en bränsletank i en VW Beetle
  om dokument som behövs för att sälja en bil
  hur man installerar en bränsletank på en toyota tundra
  Felsökning tändsystemet i en Plymouth neon
  Felsökning tändsystemet i en Oldsmobile Alero
  hur man byter bakre signalljus i en Dodge Caravan
  hur man byter bakre signalljus i en Plymouth neon
  hur man byter en dragstång slutar Dodge Durango
  hur man byter bakre signalljus i en Cheva lavin
  hur man byter bakre signalljus i en Subaru Outback