hur man kan förhindra att olja slam i en Dodge intrepid

hur man kan förhindra att olja slam i en Dodge intrepid

Dodge Intrepid modeller från 1998 till 2002 blivit känt för katastrofala motorbortfall. Den skyldige i detta tidiga motorbortfall var en ansamling av olja slam, oftast orsakad av motorns kylvätska läcker in i oljeförsörjningen. Även om en stor andel av dessa motorer fortsätter att lida av problem i samband med oljeslam, det finns några enkla förebyggande åtgärder som kan vidtas för att se till att detta inte händer på din bil

Du behöver:.
Bra mekaniker (eller mekaniska färdigheter).
Syntetisk olja.
Oljefilter.
Kamremmen.
Vattenpump.


1.
Förstå att förebyggande underhåll är nyckeln till att vinna kampen mot slammet. Du måste ändra mentaliteten i "om det inte är trasigt, inte fixa det. " Väntar tills det finns ett problem kan vänta så länge, eftersom motorbortfall händer med praktiskt taget ingen varning. Att ta hand om problem i förväg är mycket viktigt.
2.
Använd hög grad bensin i bilen. När du använder en högre grad av olja, mindre föroreningar och föroreningar ange din motor. Med tiden minskar den mängd kol bygga upp och andra sot i motorn, vilket också minskar risken för att utveckla ett problem med slam.
3.
Övergång till syntetisk motorolja. Syntetisk olja är generellt renare än traditionell motorolja, och fungerar också som ett bättre smörjmedel genom några av de trånga passagerna i Dodge Intrepid motor. Att vara renare olja innebär mindre grus och smuts utvecklas i oljan. Några av högre kvalitet oljor, såsom Castrol eller Mobil En, faktiskt kommer att rensa bort gamla sot över tiden.
4.
Byta olja ofta. Du bör byta olja en gång var 3. 000 miles, eller någonsin 3 månader, vilket som kommer först. Också ändra oljefiltret samtidigt. Tillverkarens instruktioner kan rekommendera oljebyten på 5. 000 eller 6. 000 miles, men det är verkligen inte tillräcklig för 2,7-motor som används i de flesta Dodge Intrepids. Eftersom motorn har en känd historia av slam problem bör du ta initiativ till att byta olja oftare.
5.
Byt vattenpump och kamrem. Dodge Intrepid har en kuggrem som arbetar med vattenpumpen. Om bandet misslyckas, kommer det att skada vattenpumpen och orsaka en läcka, eller ibland pumpen bara utvecklar en läcka på egen hand. Detta är den främsta orsaken till motor slam i Intrepid. Vänta inte tills det finns ett problem att rätta till det. Förebyggande underhåll är nyckeln. Du bör byta ut din kamrem och vattenpump varje 75. 000 till 100. 000 miles.

Tips och varningar


 • Om du följer dessa enkla steg, ska du kunna få väl över 200. 000 miles på din Dodge Intrepid utan att bryta ett svett.


 • Relaterade artiklar


  Felsökning tändsystemet i en Dodge intrepid
  hur man byter startrelä i en Mercury Cougar
  hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Dodge Durango
  hur man byter bakre signalljus i en Toyota Tacoma
  hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Cadillac Escalade
  hur man byter bakre signalljus i en Nissan Maxima
  hur man byter en dragstång slutar Pontiac Grand Prix
  hur man byter bakre signalljus i en Toyota Highlander
  hur att sälja en bil snabbt
  hur man byter de viktigaste relä i en Acura Integra