hur man kan förhindra att olja slam i en Chrysler 2.7l motor

hur man kan förhindra att olja slam i en Chrysler 2.7l motor

Den 2,7-liters motor som tillverkas av Daimler Chrysler gjorde sig ett namn för sig själv, och inte på ett bra sätt. Motorn, som används i Chrysler Concorde och Dodge Intrepid, bland andra modeller, var ökänd för katastrofala motorbortfall som en följd av oljeslam. Med ett motorbortfall är inget att skratta åt, särskilt när det oftast kan undvikas med förebyggande underhåll

Du behöver:.
Mekaniska färdigheter (eller Mechanic)
. Syntetisk olja.
Oljefilter.
Vattenpump.
Kamremmen.


1.
Ändra tänka på underhåll av fordon. Vi är alltid lärt att inte reparera saker som inte har brutit. Detta är bara inte fallet när det gäller att förhindra oljeslam i din motor. Tanken är att utföra underhåll innan problem hända snarare än att vänta på ett problem att uppstå.
2.
Använd bästa bensin som du har råd att köpa. I dessa ekonomiska tider är det lätt för människor att bara gå med den billigaste gas vid pumpen. Problemet är att lägre kvalitet bränslen har mer föroreningar och föroreningar än högre grad petroleum. Detta leder till mer smuts i din motor och ökar chanserna till slam utvecklas. Om du har råd att köpa en premie bränsle, så gör det.
3.
Byta olja ofta. Chrysler har förändrats rekommenderade intervall oljebyte flera gånger och det är fortfarande för hög för 2. 7L motorn. Vänta inte tills 5. 000 miles att byta olja. Detta är ett motor som har en historia av problem oljeslam, och extra försiktighet bör vidtas för att förhindra det. Det innebär att ändra dina olja var 3. 000 miles eller var 3 månader, vilket som kommer först.
4.
Växla till syntetisk olja. Det är viktigt att använda en sann syntetisk olja, t. ex. Castol eller Mobil One. Dessa oljor kan kosta mer, men det är renare och kommer lättare kan arbeta med den snäva områden i 2. 7L motorn. Använda syntetisk olja kommer också att hjälpa att rensa bort alla smuts som fanns kvar av din gamla motorolja.
5.
Byt vattenpump och kamrem på en regelbunden basis. Det är där problemet i steg 1 är verkligen kritisk. De flesta skulle aldrig tänka att byta en vattenpump innan det finns ett problem med det, men om din pump startar läcker kylvätska i din olja, kommer du att utveckla slam innan man vet vad som hände. Ibland pumpen utvecklar en läcka på egen hand, eller andra gånger kamremmen göra paus och skada pumpen. För att förhindra att dessa problem leder till oljeslam, bör du ersätta din kamrem och vattenpump varje 75. 000 till 100. 000 miles.

Tips och varningar


 • Kontrollera locket för din olja påfyllning ofta. Om du utvecklar slam, ansamlar oftast på insidan av locket också, så inspekterar locket kan en indikation på ett större problem.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter bakre signalljus i en Chrysler Sebring
  hur man byter en dragstång slutar Ford Taurus
  hur du ställer in ett konkurrenskraftigt pris att sälja en bil
  Felsökning tändsystemet i en Dodge RAM
  hur man byter en dragstång slutar Honda CR-V
  Felsökning tändsystemet i en Chevy Camaro
  hur man byter startrelä i en Mercury Cougar
  hur man byter de viktigaste relä i en Honda Accord
  hur man övervaka däcktrycket
  Felsökning tändsystemet i en VW Beetle