hur man byter olja för automatiska växellådor i en Chevy Cobalt

hur man byter olja för automatiska växellådor i en Chevy Cobalt

Du bör byta olja för automatiska växellådor i din Chevy Cobalt var 30. 000 miles om man kör under normala förhållanden. Frekvensen ökar till varje 15. 000 miles om du bogsera objekt, till exempel en båt eller släpvagn

Du behöver:. .
Filter
Automatisk överföring vätska.

Töm olja för automatiska växellådor


1.
Börja Chevy Cobalt och kör det i 10 minuter för att värma upp transmissionsolja . Park på en nivå plats. Stäng av motorn. Bromsa akuta parkeringsbromsen. Öppna huven och säkra den med säkerhet baren.
2.
Kontrollera automatisk transmissionsolja (ATF) nivå och kvalitet. Mätstickan är mot baksidan av motorn, märkt ATF motorolja. Dra denna oljestickan ut. Torka bort det med en ren pappershandduk. Titta på vätskan på hushållspapper. Färska transmissionsolja är genomskinlig röd. Transmissionsolja behöver bytas ut om den är brun. Byt ut oljestickan. Ta bort det igen och titta på nivån. Det bör ligga mellan MIN och MAX linjer. På Chevy Cobalt 42RLE överföring modell, finns det ingen mätstickan. Detta är ett slutet system. I detta fall måste du gå vidare med att ändra ATF utan kontroll av nivån och kvaliteten.
3.
Lyft framsidan av ditt fordon upp med en domkraft. Använd pallbockar ställas under hissen hack ungefär sex inches bakom framhjulet väl på vardera sidan av fordonet. Lås bilbockarna på plats genom att sänka säkerheten baren.
4.
Ta bort vätskan som förbinder överföringen till kylaren genom att lossa klämman med en skiftnyckel och sedan dra i linje försiktigt. ATF kommer att heta, så var försiktig att du inte bränner dig själv. Överföringen fäster vid oljestickan väl. Placera den öppna änden av denna linje i en tom behållare, t. ex. en motorolja tråget.
5.
Sätt på motorn. ATF kommer att börja pumpa ut av linjen. Titta på ATF linjen för ATF att sluta rinna. Stäng av motorn så snart som flödet av ATF stopp. Sätt tillbaka linjen till överföringen.

Byta filter


1.
Ta bort tråget. Du måste komma under bilen för att göra detta. Direkt under överföring, det finns en solid platta med skruvar runt kanterna. Ta bort bultarna med en 6mm sexkantshål. Vissa ytterligare ATF kan spilla när du gör detta. Kom ihåg att det blir varmt. Skala packningen från kanten på tråget.
2.
Rengör botten av tråget med en ren pappershandduk. Om det verkligen är smutsig, kan du behöva hälla lite transmissionsolja på den för att bidra till att undanröja en del av slammet. Med vatten för att rengöra pannan är en dålig idé, eftersom vatten skadar transmissionen.
3.
Hitta 18mm låsmuttern på undersidan av överföringen filter. Detta är i den öppning som blev synlig när du tog bort tråget. Ta bort låsmuttern med 18mm uttag rutan slut. Dra filtret nedåt för att avlägsna den.
4.
Skjut ett nytt filter i filtret porten. Dra åt låsmuttern tills den är säker.
5.
Sätt en ny packning på kondenstråget och placera sedan dräneringstråget om överföring så att du kan byta ut bultarna. Dra åt dessa för hand tills alla bultar håller i tråget. Inflyttning Criss Cross mönster, dra åt skruvarna med 6mm sexkantshål tills de är säkra. Tänk på att över åtdragning buckla i avloppet smärtan.
6.
Sänk fordonet genom att ta bort domkraften och sänka domkraft.

Fyll Transmission Fluid


1.
Hitta Motorspecifikation dekal på insidan av huven för ATF specifikationer och kontrollera ATF specifikationer. Viseringsmärket ska berätta vilken typ av ATF (se Resurser) och det belopp som behövs för ditt fordon. Detta varierar beroende på tillverkning år och motorstorlek. Om du inte hittar klistermärket är informationen också i instruktionsboken.
2.
Leta reda på ATF påfyllningsporten. Detta ligger vid mätstickan. Ta bort den svarta hatten märkt ATF eller överföring motorolja.
3.
Sätt en tratt i påfyllningsporten. Häll lämplig mängd ATF i tratten. Kontrollera nivån igen. Om den är låg, tillsätt lite mer ATF och kolla igen.
4.
Byt ut den svarta hatten och dra åt. Stäng huven. Starta fordonet och låta den gå på tomgång 10 minuter för att cirkulera ATF.

Tips och varningar


 • Om ATF är under MIN linje när du checkar , det finns en läcka i systemet. Du måste ha systemet på service innan du byter vätskan.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter bakre signalljus i en Ford Taurus
  Hur sälja en bil ?
  Felsökning tändsystemet i en Ford Taurus
  hur man byter bakre signalljus i en Honda CR-V
  hur man tvättar floormats
  hur man återställer lätt byta olja på en 1991 - 1993 Chevrolet Silverado
  hur att sälja en bil snabbt
  det bästa sättet att sälja en bil
  hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Cheva lavin
  hur man rengör din bilstrålkastare