hur man byter en oljetätning på en bil

hur man byter en oljetätning på en bil

Om du lägger olja i motorn hela tiden, kanske din olja sigill bara vara läcker. Kontroll och byte av olja sigill på din bil kommer att hålla det igång frisk, och hålla dig från att behöva ersätta oljan mer än du borde

Du behöver:.
Tätning ersätter olja
. Domkraft eller block.
Oljetråget.
Oljefilternyckel.
Olja.


1.
Värm upp bilen genom att gå till en kort bilresa. Det är viktigt att göra detta så att oljan rinner lätt ut ur reservoaren. För att ändra tätning måste du byta olja.
2.
Använd en domkraft för att höja fordonet, eller dra i fordonet upp på block. Det är viktigt att ha enkel tillgång under fordonet så att du kan ta bort och montera oljefiltret.
3.
Skjut ett oljetråg under avtappningspluggen. Sakta skruva loss oljepluggen och helt ta bort den. Låt oljan rinna av i 20 minuter eller längre. Fortsätt inte förrän flödet av olja har nästan stannat helt.
4.
Skruva loss oljefiltret med ett filter skiftnyckel. Var försiktig och tänk på att det kommer att krylla av spillolja. Ställ filtret upp och ner i oljetråget och låt den rinna helt innan du fortsätter.
5.
Avlägsna förseglingen från toppen av filtret försiktigt. Se till att lämna detta gamla tätningen och den använda oljan på rätt sätt.
6.
Använd ditt finger för att helt belägga tätning med frisk olja. Sedan sätter du tillbaka oljefiltret och avtappningspluggen. När du skruvar fast i filtret, gör det inte för hårt eftersom det kommer att äventyra tätningen. Bara dra åt den ordentligt så att den inte kommer att skruva sig.
7.
Öppna din huva och fylla din oljebehållaren med ny olja enligt bilens behov. Du kanske måste starta fordonet och låt den gå någon minut så att oljan att cirkulera, sedan toppen på fyllningen.

Tips och varningar


 • Det är anläggningar i flesta städer som erbjuder gratis använda oljan bort. Detta är oftast det enklaste sättet att bli av med din använd motorolja.
 • bruksanvisningen kan ge enkla instruktioner om att byta olja i din bil.
 • När du tar bort oljefiltret och avtappningspluggen, vara mycket försiktig eftersom oljan kan vara extremt varmt.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en styrstag slut i en Cheva Silverado
  hur man byter bakre signalljus i ett kvicksilver bybo
  hur att sälja en bil till en annan person
  Felsökning tändsystemet i en ford explorer
  Felsökning tändsystemet i en Chevy Camaro
  hur att sälja en bil på nätet
  hur man byter bakre signalljus i en Cheva corvette
  Felsökning tändsystemet i en Jeep Grand Cherokee
  hur man byter bakre signalljus i en Dodge Caravan
  hur man byter de viktigaste relä i en Acura Integra