Felsökning av en batteriladdning

Felsökning av en batteriladdning

Felsöka en batteriladdning går utöver granskning av förekomsten av 12,4 volt eller mer, som talar om tillståndet på elektrolyt och inre plåtar. Underhållsfria batterier använda en indikator för att låta dig veta batteriets laddningsstatus. Men för dem som kräver underhåll, det finns ett sätt att bekräfta batteriets inre tillstånd och vilka korrigerande åtgärder-om några-du ska ta. Här kommer vi att följa enkla steg för att bekräfta om ditt batteri har en bra laddning, behöver en avgift eller är defekt.

Du behöver:
2 kombination nycklar
. Skyddsglasögon.
Gummihandskar.
Skruvmejsel.
Nål termometer.
Hydrometer.


1.
Öppna huven på din bil och koppla bort den negativa kabeln från batteriet terminalen med ett par kombination skiftnycklar.
2.
Sätt på dig skyddsglasögon och gummihandskar, ta bort locken från toppen av batteriet med hjälp av en skruvmejsel-Kontrollera att batteriets ovansida är ren innan du tar bort locken
3.
Kontrollera att elektrolyten är på rätt nivå-upp till den delade ringen längst ner i lufthålet. Om det inte, fyll på med destillerat vatten. Om du behöver lägga till vatten, vänta minst 24 timmar innan du fortsätter med detta test så att vattnet och elektrolytbalansen att blanda väl.
4.
Sätt ett regelbundet nål termometer inne i batteriet och anteckna av elektrolyten temperatur.
5.
Pressa hydrometern s gummi glödlampa och dränka enhetens röret i elektrolyt, upprätthålla en vertikalt läge vid alla tillfällen.
6.
Låt lampan att expandera och dra elektrolyt i hydrometern s röret.
7.
Lyft hydrometern till ögonhöjd, titta på skärningspunkten av flottören inuti röret och de tryckta skalan på enheten och gör en anteckning av din behandling.

8.
Pressa elektrolyt tillbaka till sitt rätta cell och upprepa steg 5 till 7 för återstående batteritid ventilationshålen.
9.
genomför lämpliga rättelser till avläsningar. För varje 10 grader över 80 grader F i temperaturen tas i steg 4, tillsätt 0,04 till varje läsning. För varje 10 grader bälg 80 grader F i den uppmätta temperaturen i steg 4, subtrahera 0. 04 från varje behandling.
10.
Jämför dina resultat. Om någon cell behandling är vrål 1,265 behöver batteriet laddas. Observera att ett oladdat batteri kan tyda på ett problem i avgiftssystemet, starta systemet eller kabelanslutningar. Om någon av dina cell behandlingen varierar mellan 0,025 till 0,050 poäng från någon av de andra cellen uppläsningar, har batteriet inre skador eller är nära slutet av sin livslängd, och du måste byta ut den.

Tips och varningar


 • Om du inte äger en, kan du köpa en billig hydrometer på någon Biltema. Följ tillverkarens instruktioner.
 • Använd alltid skyddsglasögon och gummihandskar när du hanterar batteriet elektrolyt, som är starkt frätande och kan orsaka allvarliga skador på ögon och hud.
 • Kontrollera att du är i ett väl ventilerat område, borta från apparater med öppen eld, t. ex. gas drivs torkar eller varmvattenberedare, och låt inte röka i området. Ett bilbatteri ger vätgas, som är mycket explosiv.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Cheva Silverado
  Felsökning tändsystemet i en Acura Integra
  hur man polera motorcykel aluminium
  Felsökning tändsystemet i en geo metro
  hur man byter de viktigaste reläet i en Honda CR-V
  hur man byter ett relä i en Kia spektra
  hur man byter bakre signalljus i en Toyota Corolla
  hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en ford explorer
  hur man byter de viktigaste relä i en Honda Accord
  hur att sälja en bil på nätet