hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Toyota Tacoma

hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Toyota Tacoma

Den vätska i överföringen gäller en Toyota Tacoma bör bytas ungefär var 30. 000 miles, men bör det även kontrolleras när motoroljan ändras. Korrekt smörjning vid överföringen garanterar fyrhjulsdrift fungerar. Överföringen fallet är bultad i bakre änden av överföringen under bilen
1.
Höj Toyotas Tacoma med uttag eller däck ramper om du inte kan krypa under den. Se till att bilen är säker på pallbockar, om du använder en domkraft, innan du arbetar under den.
2.
Leta överföringen "fylla" kontakten, på baksidan av överföringen fall direkt under drivaxeln. Ta bort pluggen med en 24 mm hylsnyckel.
3.
Kontrollera om vätskan är under botten av fylla hålet. Om det är, måste du lägga till mer vätska.
4.
Töm vätskan i stället för att fylla den om den har gått mer än 30. 000 miles sedan den ändrades senast. Lägg en avtappningskärl under överföringen "drain" plugg innan du tar bort pluggen. Avtappningspluggen är nedanför och till vänster om pluggen.
5.
Ta bort avtappningspluggen på samma sätt som pluggen med hylsnyckel och låt vätskan rinna ned i den tråget. Byt avtappningspluggen efter den vätska runnit eller minskade till en rännil. Dra åt Toyota Tacoma s oljepluggen med 25 fot pounds av vridmoment.
6.
Använd en handpump för att fylla på överföringen genom att fylla öppning med cirka 1,1 quarst av 75W-90 transmissionsolja. Överföringen fall är full när oljeläckaget ut fylla hålet. Byt ut pluggen och dra åt med 25 fot pounds av vridmoment.

Tips och varningar


 • Ta bort pluggen innan du tar bort avtappningspluggen. Om pluggen sitter fast, kommer överföringen fall ha kvar sin smörjmedel.
 • Kasta överföringen vätska på samma ställe du skulle avyttra vanlig motorolja.
 • Transfer fall vätska är lättare än oljan och därför flyter snabbare. Var redo för det att forsa ut när du tar bort avtappningspluggen.


 • Relaterade artiklar


  tips för att sälja en bil privat
  hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en ford explorer
  hur att sälja en bil till någon
  hur du installerar en bränsletank i en VW Beetle
  råd om att sälja en bil privat
  hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Cheva lavin
  hur att sälja en bil snabbt i Wisconsin
  hur att sälja en bil till regeringen
  hur man installerar en bränsletank på en toyota tundra
  hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Ford F-serie