hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Toyota Highlander

hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Toyota Highlander

Överföringen fall på en Toyota Highlander bultar på baksidan av transmissionen. Detta fall är avgörande för fyra-wheel-drive funktion av Highlander. Korrekt underhåll och smörjning av överföringen håller fyrhjulsdrift fungerar väl. Du bör kontrollera vätskan i överföringen var 15. 000 miles eller ersätta det i stället, om du använder det ofta för bogsering eller ansträngande fyra hjul kör
1.
Höj Toyota Highlander med en domkraft eller däck ramper, om du inte kan krypa under det. Om du använder en domkraft, se till att SUV är säker på pallbockar innan du arbetar under den.
2.
Leta överföringen "fylla" kontakten, på baksidan av överföringen fall direkt under drivaxeln. Ta bort pluggen med en 24 mm hylsnyckel.
3.
Kontrollera om vätskan är under botten av fylla hålet. Om det är, måste du lägga mer vätska. Töm vätskan i stället för att fylla den, om du använder din Highlander för omfattande fyrhjuliga fordon eller täta bogsering.
4.
Placera en avtappningskärl under överföringsfallet "drain" plug innan du tar bort avtappningspluggen med hylsnyckel. Avtappningspluggen är nedanför och till vänster om pluggen.
5.
Ta bort avtappningspluggen på samma sätt som pluggen med hylsnyckel och låta vätskan rinner ut den tråget. Byt avtappningspluggen efter den vätska har tömts fullständigt eller minskade till en rännil. Dra åt Toyota Highlander's oljepluggen med 27 fot pounds av vridmoment.
6.
Använd en handpump för att fylla på överföringen genom att fylla öppning med cirka 1,1 liter av 75W-90 transmissionsolja . Överföringen fall är full när oljeläckaget ut fylla hålet. Byt ut pluggen och dra åt med 27 fot pounds av vridmoment.

Tips och varningar


 • Ta bort pluggen innan du tar bort avtappningspluggen. Om pluggen sitter fast, kommer överföringen har fortfarande sin smörjmedel.
 • Kasta överföringen vätska vid samma plats som du skulle avyttra vanlig motorolja.
 • Transfer fall vätska är lättare än oljan och därför flyter snabbare. Var redo för det att forsa ut när du tar bort avtappningspluggen.


 • Relaterade artiklar


  hur att sälja en bil snabbt för topp dollar
  hur man installerar en bränsletank på en VW Jetta
  Så lägger en annons för att sälja en bil på nätet
  hur att sälja en bil på nätet
  hur man installerar en bränsletank på en toyota tundra
  hur att sälja en bil till en återförsäljare
  Hur sälja en bil ?
  hur man byter vindruta-bricka slang i en Pontiac Grand Am
  Felsökning luftkonditioneringen i en Acura Integra
  hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Cheva lavin