hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Dodge Durango

hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Dodge Durango

Korrekt underhåll av överföringen är nödvändig för korrekt funktion av fyrhjulsdrift för din Dodge Durango. Durangos har överföringen fall skruvas fast på baksidan av sina sändningar. Du bör kontrollera vätskenivån i målet var 30. 000 miles och ersättas efter 120. 000 miles
1.
Höj Dodge Durango med en domkraft eller däck ramper, om du inte kan krypa under den. Om du använder en domkraft, se till att SUV är säker på pallbockar innan du arbetar under den.
2.
Leta upp "fylla" pluggen på baksidan av överföringen enligt drivaxeln. Skruva loss pluggen med en 17mm insexnyckel.
3.
Använd ditt finger för att kontrollera om vätskan är under botten av fylla hålet. Om det är, måste du lägga till vätska.
4.
Töm vätskan i stället för att fylla det, om det har gått mer än 120. 000 miles sedan du senast ändra den i Dodge Durango . Placera en avtappningskärl under överföringen "drain" kontakten innan du tar bort kontakten med hylsnyckel.
5.
Tillbaka avtappningspluggen efter den vätska har tömts fullständigt eller flödet har avtagit till en rännil i tråget. Dra åt avtappningspluggen med 15 fot pounds vridmoment.
6.
Fyll överföringen genom att fylla öppning med cirka 2 liter av Mopar ATF fyra automatisk transmissionsolja med hjälp av en tratt eller pump. Byt ut pluggen, dra åt den med 15 fot pounds av vridmoment.

tips och varningar


 • Vid byte av vätska överföringen, bort pluggen innan du tar bort avtappningspluggen. Om pluggen sitter fast, kommer överföringen fall ha kvar sin smörjmedel.
 • Kasta överföringen vätska på samma ställe du skulle avyttra vanlig motorolja.
 • Transfer fall vätska är lättare än oljan och därför flyter snabbare. Var redo för det att forsa ut när du tar bort avtappningspluggen.


 • Relaterade artiklar


  hur att sälja en bil till regeringen
  hur man lagligt sälja en bil
  hur man installerar en bränsletank på en VW Jetta
  hur att sälja en bil till någon
  hur att sälja en bil snabbt i Wisconsin
  hur man skriver ett avtal om att sälja en bil
  Hur vet när det är dags att sälja en bil ?
  hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Cadillac Escalade
  hur att sälja en bil som metallskrot
  hur att sälja en bil snabbt