Felsökning tändsystemet i en Ford Taurus

Felsökning tändsystemet i en Ford Taurus

När något går fel med tändsystemet är det ofta ett problem med tändspolar eller tändstift. Ford Motor Company har publicerat motståndet specifikationerna på Taurus, vilket innebär att du kan testa tändspolarna att se det är problemet innan spendera pengar att ersätta dem

Du behöver:.
Hård borste
. Antändningspunkter fil.

Tändspolar


1.
Stäng av tändningen innan du kopplar bort den negativa batterikabeln och sedan ledningsnätet från tändspolen . Kontrollera för skador, korrosion eller smuts på terminalerna.
2.
Använd en ohmmeter att mäta spolen primärt motstånd mellan tändspolen stift fyra (B +) och de tre återstående stift. Motståndet ska vara mellan 0,3 och 1,0 ohm.
3.
Byt spolpaketet om motståndet inte uppfyller ovanstående specifikationer. Fortsätt till sekundärlindningar testa om det gör
4
Mät resistansen mellan följande:. . Gasflaskor ett och fem på Coil Ett, Cylindrar två och sex på Coil Tre och cylindrar Tre och Fyra på Coil två. Byt spolpaketet om motståndet inte ligger inom 12,8 till 13,1 kohm.

Tändstift


1.
Kontrollera tändstift för slitage eller avlagringar. Rengör kontakterna om du inte kommer att ersätta dem. Du kan använda en hård borste om du inte har tillgång till ett tändstift städmaskin.
2.
Arkiv elektroderna lägenhet med en antändningspunkter fil som inte kommer att lämna avlagringar. Fil dem helt platt med skarpa kanter, som rundade kanter kan minska spänningen med så mycket som hälften.
3.
Kontrollera kontaktens lucka innan installation. Den L-formade sidoelektrod på kroppen av kontakten måste vara parallell med mittelektroden. Justera inte gapet på en begagnad tändstift.

Tips och varningar


 • krävs sekundära motstånd på en äldre kommer distributör-baserade Taurus skiljer sig åt. Den yngsta modellen med en distributör har en viss motståndskraft 6. 500 till 11. 500 ohm.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en dragstång slutar Plymouth Voyager
  Felsökning tändsystemet i en Ford Taurus
  Felsökning tändsystemet i en Cheva corvette
  Felsökning tändsystemet i en Dodge Caravan
  hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en dodge ram
  Om att sälja en bil online gratis
  hur att sälja en bil till regeringen
  hur att sälja en bil till en annan person
  hur att sälja en bil på nätet
  hur man byter blinkers relä i en geo tracker