Felsökning tändsystemet i en Ford F-serie

Felsökning tändsystemet i en Ford F-serie

Vid testning tändsystemet på en Ford F-Series lastbil, är den typ av lastbil (F-150, F-250, F-350) inte viktigt. Huruvida inte systemet innehåller en distributör är det. Du kan fritt prova komponenter på en äldre lastbil distributör system. Men du är i princip begränsat till byte av tändspolarna på en distributorless system

Du behöver:. . .
Skruvdragare

Distributör System Felsökning


1
Ta bort
och installera varje tändstift i taget medan motorn går på tomgång. Ta bort det genom starta med en tång typ tändkabeln bort verktyg. En tändstiftet är dåligt om motorn inte påverkas i hög grad när kontakten bortförande.
2.
Testa tändkablarna med en gnistprovare. Byt en plugg i sin tråd starta med testaren och jorda testaren på en metalldel på motorn. Veva Fords motor och leta efter en stark gnista på testaren,
3.
Kontrollera tändspolen med digital volt ohmmeter. Kontrollera batterispänningen först genom att koppla ohmmeter negativa leda till en grund och dess övriga leda till "Batt" terminal på batteriet. Du bör få en mätning inom en volt av batterispänningen.
4.
Anslut en test lampans leda till marken och den andra änden till marken sidan av spolen. Dra runt motorn och se om det blinkar på och av så länge som motorn vevar eller springer.
5.
Använd ohmmeter för att kontrollera spolens resistans i spolen. Probe på "Batt" terminal och spolens jord. Motståndet de två terminalerna bör vara mellan 0,3 och 1,0 ohm.
6.
Kontrollera tändspolen sekundära motstånd. Anslut ohmmeter till "Batt" och den höga spänningen terminalen. Värdet ska ligga mellan 6. 500 och 11. 500 ohm.

Byta Tändspolar


1.
Lossa de elektriska kontaktdon och tändkablarna från tändspolen om Ford har en 4. 2L motor. Koppla bort kabeln från batteriet och elektriska anslutningen på 4,6, 5,4 och 6,8 motorer.
2.
Ta bort fästskruvar och sedan spolen. Använd en vridande rörelse samtidigt som du drar upp på spolen.
3.
Inspektera tändspolen för kol spår eller skador. Kontrollera att spiralen ligger rätt i spolen boot och spetsen av stöveln är oskadad. Lätt gäller dielektriska föreningen till insidan av spolen stövlar.
4.
Installera spolen (eller utbyte) med hjälp av omvänd procedur. Dra åt bultarna till 89 tum pounds på en 4. 6L motor och 53 tum pounds på andra typer. Anslut tändkablarna tillbaka i sitt rätta ordning.

Tips och varningar


 • Vrid gnista stövlar tändkabeln samtidigt dra uppåt för att ta bort dem. Detta förhindrar skada på ledningarna.


 • Relaterade artiklar


  Felsökning tändsystemet i en Chevy Cobalt
  hur man byter en dragstång slutar Chevy Cobalt
  hur man byter en dragstång slutar Pontiac Grand Am
  hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en GMC Sierra
  om att sälja en bil
  hur man byter en dragstång slutar geo tracker
  hur man byter en underhood relä i en Mazda6
  hur man byter en dragstång slutar dodge ram
  hur man byter ett relä i en Kia spektra
  hur man byter en dragstång slutar Nissan Pathfinder