råd om att sälja en bil privat

råd om att sälja en bil privat

Säljer en bil privat kan vara en utmaning , särskilt när ekonomin är kämpar . Men om du klarar av det , kommer du att netto dig tusentals dollar mer än du skulle göra om du sålt din bil som en handel i. Det kan ta flera månader att sälja din bil privat , beroende på marknaden , skick bilen och riktigheten i din prissättning . Var beredd att lägga lite arbete på det-den slutliga ekonomiska belöningen är väl värt det

Du behöver :
Bil rengöringsmateriel
. . Vinyl bokstäver .


1 .
Rengör bilen noga innan du lägger den till försäljning. Många människor köper en ny bil helt enkelt att få att " nya bil lukt " och slippa leva med någon annans mess . Du kan betala för att ha någon detalj bilen om du inte har tid eller lust att göra det själv . Tvätta utsidan av bilen och torka den med en skenbar för att undvika ränder . Vakuum insidan , inklusive stolar eller torka av sätena med läder balsam om du har lädersäten . Använd gamla tandborstar för att rensa ut smuts från små utrymmen . Köpare kommer att märka det arbete du lagt in på detaljer . Torka av instrumentbrädan och tvätta insidan av fönstren.
2 .
Städa ur någon av dina personliga tillhörigheter från facken inuti bilen .
3 .

Luktar är en viktig avstängning för potentiella köpare. Om din bil har en lukt på den , torka av det hårda ytor med en vinäger och vattenlösning och lämna rutorna nere för att låta det lufttorka . Ättika kan lukta starkt i början, men det kommer att bli av dålig lukt och kommer att blekna helt .
4 .
Inköp attraktiv vinyl bokstäver att placera på din bil fönster för att annonsera att din bil är till salu . Du kan ha egna vinyl bokstäver gjorda för din bil fönster för mindre än $ 20 eller så kan du köpa ett ark med färdigskurna vinyl brev från de flesta butiker kontorsmaterial . Detta är den billigaste reklam Optio , n eftersom din bil kommer att ses som du kör runt i stan varje dag . Undvik att parkera bilen platser bara för att annonsera . Detta är olagligt i många platser och kan resultera i böter eller få din bil bogseras . Kör din bil som du normalt skulle välja men parkeringsplatser baserat på deras synlighet .
5 .
eBay är ett bra alternativ för att sälja din bil för att avgifterna är lägre än vad du skulle betala att placera en annons i tidningen och du kan sälja din bil snabbt ( sju dagar eller mindre ) om du startar budgivningen på ett skäligt belopp . Du kommer att maximera de pengar du kan sälja din bil för genom att ta korrekta bilder som visar upp sina fantastiska egenskaper . Var noga med att klargöra att köparen ansvarar för frakten av fordonet . Många köpare kommer antingen välja att få fordonet transporteras genom en professionell byrå eller köpa en enkelbiljett att flyga ut och plocka upp bilen själva .
6 .
Utnyttja gratis reklam listor såsom craigstlist. org , freebo. com och listor med för din lokala tidningar . Detta ger dig möjlighet att få din annons att visas för många potentiella bilköpare utan att spendera några pengar . Använd beskrivande ord i annonsen och innehålla massor av bilder av hög kvalité för att uppmuntra köpare att titta på din bil .
7 .
Använd betald reklam som en sista utväg eller om du vill sälja din bil snabbt . Tidningsannonser kan vara dyrt och inte alltid lyckas . Om du vill placera en annons i tidningen , använd Söndag enda alternativet att få mest för pengarna. Många abonnenter väljer att endast ta emot söndag upplagan av papper, så att använda billigare alternativ vardag reklam kommer inte vara mycket framgångsrik. Autotrader. com erbjuder prisvärda reklam och dess fria tidningar är strategiskt placerade i många lokala butiker .


Relaterade artiklar


om dokument som behövs för att sälja en bil
hur man lagligt sälja en bil
hur att sälja en bil snabbt i Wisconsin
hur att sälja en bil på nätet
hur att sälja en bil till en återförsäljare
Så lägger en annons för att sälja en bil på nätet
hur att sälja en bil till en annan person
hur att sälja en bil snabbt
hur att sälja en bil snabbt i Oregon
Så lägger en annons för att sälja en bil på nätet