hur man byter vindruta-bricka slang i en Pontiac Grand Am

hur man byter vindruta-bricka slang i en Pontiac Grand Am

Infördes 1973, har Pontiac Grand Am sett sin andel av förändringar, oavsett om det är i form av en två-dörrars Coupe eller en fyra-dörrars sedan. Vad det har inte förändrats är dess vindruta-bricka delar, inklusive slang. Om din slang blir spruckna eller korroderade, det är en tillräckligt enkelt fix att göra hemma, och bör bara kostar några dollar

Du behöver:.
Pin eller synål (valfritt)
. Vindruta-bricka slangar.
Slang kutter.
Vakuum-anslutningar.


1.
Kontrollera om din vindruta-bricka slangen är igensatt. Ibland små hål på bollen av sprutan blivit igensatta av spolarvätska bygga upp, eller från hårt vatten. Du skulle inte behöva byta ut slangen om så är fallet. Helt enkelt använda en nål eller synål att sticka hål för att eliminera eventuellt skräp.
2.
Inköp vindruta-bricka slangar från en bildelar butik. Slangen kan också kallas vakuum slangar. Du behöver inte ett visst antal delar. Om du är förvirrad om vilken del att köpa, sedan be om hjälp i butiken.
3.
Leta upp gamla bricka slangen. Du hittar den nära vindrutan-behållare för spolarvätska, som är till höger om batteriet i det nedre högra hörnet av motorutrymmet.
4.
Ta bort den gamla slangen. Var försiktig kring vakuum kontakterna. Försök att inte gå sönder eller vanställa dem om du planerar att återanvända dem.
5.
Håll upp den gamla vindrutan-bricka slangar, endast om du planerar att byta ut hela avsnittet. Placera den nya slangen bredvid de gamla, använder den gamla som en guide till hur lång din Grand Am behov. Använd en slang cutter, och skär nog av den nya slangen att passa din Pontiac Grand Am.
6.
Sätt i den nya slangen i Grand Am. Placera den gamla kontakter, eller använd de nya, och se till att slangen inte störa någon annan motordelar. Vid stängning huven, vara extra försiktig för att se till att slangen inte böjs.

Tips och varningar


 • Om du äger en Pontiac Grand Am modell som före 1998, sitter vindrutan-bricka reservoar direkt till vänster om batteriet.
 • Om sprickan i Grand Am slangen är liten, försök patchning det istället för att byta röret. Skär bort trasiga slangen, och använda en koppling kvarstad för att säkra ny bit till den gamla, intakta bit.
 • 1984 utfärdade NHTSA ett återkallande av 1985 Pontiac Grand Am när den fann Vindrutespolare switchar kanske inte är kompatibla med torkarmotorn. Om du äger denna bil, se till att den har genomgått service för denna återkallelse innan du byter slang.


 • Relaterade artiklar


  det bästa sättet att sälja en bil
  Så lägger en annons för att sälja en bil på nätet
  hur att sälja en bil snabbt i Wisconsin
  om dokument som behövs för att sälja en bil
  hur du ställer in ett konkurrenskraftigt pris att sälja en bil
  hur att sälja en bil till någon
  råd om att sälja en bil privat
  hur att sälja en bil på nätet
  hur att sälja en bil snabbt för topp dollar
  Om att sälja en bil online gratis