hur att sälja en bil till en annan person

hur att sälja en bil till en annan person

Det är ett välkänt faktum att de flesta återförsäljare inte ger dig exakt vad din bil är värd om du försöker att sälja eller byta in den till dem . Det är av denna anledning som många bilägare väljer att sälja sin bil till en annan person, eftersom det tillåter dem att få en ansenlig mängd mer pengar än de skulle sälja det till ett återförsäljaravtal. Om du funderar på att sälja din bil , undrar du kanske exakt hur sälja den till någon annan , och det är vad du kommer att få reda på hur man gör här

Du behöver : .
en bil att sälja .
Kelley Blue Book.
Fordonet historia rapport .
En bra mekaniker .
Rengöringsmateriel .


1 .
Ta bilen till en lokal mekaniker och ha den grundligt undersökt . Chansen finns , mekanikern hittar problem som du kanske inte har förklarat, eller kommer att ge sin stämpel av godkännande på bilen . Oavsett , och har bilen tittat på är viktig eftersom den kan hjälpa dig att avgöra hur mycket du ska be för bilen.
2 .
Beställ ett fordon historia rapport . Denna rapport ger dig och potentiella köpare exakta historia av bilen , och kan vara ett sätt att bevisa att den potentiella köparen att bilen är värt att köpa . De flesta köpare ser idag för en sådan rapport när de köper en bil , så se till att ha den nära till hands om de ber om det .
3 .
Gå till Kelley Blue Book hemsida och leta upp ditt fordon . Du kommer att kunna hitta den ungefärliga värde av fordonet genom att helt enkelt skriva in grundläggande information om din bil till KBB . Att bestämma hur mycket bilen är värd i KBB hjälper dig att klura ut ett bra pris att ta betalt för bilen .
4 .
Tvätta och rengör bilen . Presentation betyder mycket när det gäller att sälja något , så gör din bil ser lockande för potentiella köpare genom att tvätta och vaxa utsidan , och dammsugning interiören .
5 .
Bestäm hur mycket du vill ta betalt för bilen . En bra tumregel är att priset är mindre än eller lika med det beräknade värdet på Kelley Blue Book .
6 .
Köp en till salu skylt och sätta priset på bilen på det . Också skriva ner ditt hem /mobilnummer , e -postadress och vilket år /modell bilen är . Du kanske också vill inkludera antalet miles bilen har på den , eftersom detta kommer att berätta potentiella köpare mycket om bilen .
7 .
Placera till salu tecken i bilens ytterdörren fönster och parkera bilen på en väl synlig del av din bostad . För maximal exponering , placera en annan skylt i bakrutan .
8 .
reklam bilen i din lokala tidning och på online Radannonser webbplatser . Var noga med att tala om bilens starka sidor ( t. ex. låga miltal , utmärkt skick ) och , om du kan , sätta en bild av bilen i annonsen . Som alltid inkludera din kontaktinformation så att potentiella köpare kan nå dig och ordna en visning
9
visa upp bilen för potentiella köpare och erbjuder en provkörning-. men gå tillsammans med dem bara för att se till att de inte försöker något roligt . Innan vi visar bilen bör du se till att det ser bra ut (om det var ett tag sedan du har tvättat den, gå tillbaka till steg 4 och göra det igen ) .
10 .
Besluta om betalningssätt du acceptera när enskilda visar intresse för att köpa bilen . Många säljare på den säkra med en bankväxel eller kontanter , medan vissa är OK med att acceptera en check .
11 .
Transfer titeln och registrering över till köparen . För information om hur man gör detta , kolla med din lokala DMV och följ instruktionerna. När du har slutfört betalningen och har överfört bilens äganderätt och registrering , har du sålt med framgång bil till en annan individ .

tips och varningar


 • Don inte vara rädd för att sänka bilens pris , men gå inte för lågt . Ibland kan du helt enkelt har för hög av ett pris för fordonet från början, och för att sälja det, är det nödvändigt att priset den lite lägre .
 • innan han överför äganderätt och registrering , se till att betalningen är giltig . Medan de flesta köpare är ärliga , det ibland finns vissa som inte är så ärliga , och om du accepterar en personlig check , är det tillrådligt att vänta tills det är rensat innan du officiellt registrera bilen över till andra enskilda .


 • Relaterade artiklar


  hur man lagligt sälja en bil
  hur att sälja en bil snabbt
  Så lägger en annons för att sälja en bil på nätet
  hur att sälja en bil till en annan person
  om dokument som behövs för att sälja en bil
  hur att sälja en bil till en återförsäljare
  tips för att sälja en bil privat
  hur du ställer in ett konkurrenskraftigt pris att sälja en bil
  hur att sälja en bil snabbt
  hur att sälja en bil snabbt för topp dollar