hur man lagligt sälja en bil

hur man lagligt sälja en bil

Vanligtvis säljer en bil är enkel process där köparen betalar säljaren och händerna säljare över en undertecknad titel och ett köpebrev . Men om bilen är under kvarstad eller om någon annan är delägare blir det mer komplicerat . Dessutom driver säljaren risken för att nya köparen inte retitling bilen , vilket leder till juridiskt ansvar i framtiden . Vidta åtgärder för att säkerställa att du skyddar dig själv , lagligt , att sälja en bil

Du behöver : .
Högsta miltal bil
Till salu skylt .
Fönster färg.
Internet .


1 .
byta in den Det enklaste sättet att se till att transaktionen ska gå smidigt är att ta bilen till en auto återförsäljare och låt dem kredit för handeln-i pris mot ett nytt fordon . Alternativt kommer en del bilhandlare köper bilen även om du inte köper en ny bil från dem .
2 .
Betala av bilen innan den säljs . Detta alternativ skyddar dig eftersom kvarstad innehavare skall därefter skicka stat där du bor den information som du är ägare till bilen , och du kommer att få en tydlig titel. Ge den nya titeln till köparen av din bil .
3 .
Ta köparen till banken med dig ( om långivaren är lokala ) och slutföra transaktionen med hjälp av en konsument lån officer , som kommer att utfärda ett kvitto till er och köparen för den utestående delen av lånet . Banken kommer sedan att bearbeta pappersarbete , och staten kommer att ge köparen de nödvändiga papper för att juridiskt byta titel på fordonet .
4 .
Komplett ett köpebrev om du säljer bilen till en privat fest och det finns inga utestående lån mot titeln . I detta fall ett köpebrev som innehåller namn, adresser , utbetalda pengar och datumet för överföringen kommer att vara din post som du sålde fordonet .
5 .
Lägg till trippmätaren uttalande till din affär. Tyvärr är inte alla köpare intresserade av att följa lagens bokstav , och du kan finna dig i varmt vatten om din gamla bil inte ändras till och du inte kan bevisa när du sålde den . Fordonets identifieringsnummer (VIN ) länkar bilen till den sista registrerad ägare . En vägmätare förklaring , undertecknad och daterad av köparen och säljaren , erbjuder ytterligare bevis på överlåtelsen .
6 .
Spara dina papper . Bara stoppa in det i ett kuvert och förvara den på ett säkert ställe. Om ditt namn visas på den sista registrerad ägare , måste du visa att bilen inte längre är ditt .

tips och varningar


 • Sing the rubriken och köpebrevet framför en notarius publicus för extra skydd .
 • Skaffa en delägare " underskrifterna på köpebrevet innan du överför bilen till den nya ägaren .


 • Relaterade artiklar


  om dokument som behövs för att sälja en bil
  hur man lagligt sälja en bil
  hur att sälja en bil till en återförsäljare
  Så lägger en annons för att sälja en bil på nätet
  hur att sälja en bil på nätet
  hur att sälja en bil snabbt
  hur att sälja en bil snabbt
  Så lägger en annons för att sälja en bil på nätet
  hur att sälja en bil snabbt
  hur du ställer in ett konkurrenskraftigt pris att sälja en bil