hur man installerar en JBL bil förstärkare

hur man installerar en JBL bil förstärkare

En JBL förstärkare används för att ge ström till subwoofers och regelbundna högtalare bil. Dessa förstärkare finns i en mängd storlekar och effekter, men alla är installerade på samma sätt. I de flesta installationer är förstärkare installeras i bilens bagagelucka, där de kan vara lätt åtkomliga. När förstärkaren används för att driva subwoofers, är en populär anläggning punkt på baslåda i sig. En god kvalitet monteringssats utformad för att rymma den utstrålade effekten på din förstärkare är viktigt.

Du behöver:
Förstärkare kabelsats
. Avbitartång.
Kabelskalare.
Borra med borr.
Eltejp.
Skiftnyckel.
JBL bil förstärkare.
Ring terminaler.
Gummiskyddet.
Skruvmejsel.


1.
Koppla ur kontakten från den positiva polen på bilbatteriet. Använd en skiftnyckel för att lossa bulten och placera kontakten åt sidan.
2.
Anslut ström, fjärr-, mark-och RCA kablar till förstärkaren. Förstärkaren kommer att ha etiketter på varje terminaler. De flesta förstärkare kräver en skruvmejsel för att lossa och dra varje tråd terminaler.
3.
Anslut jordledningen till en bult på metallen golvet i bagageutrymmet. Skala bort en halv centimeter av isoleringen från slutet av högtalarkabeln och anslut en ring terminal till det. Skruva loss bulten på golvet i bagageutrymmet och sätt i ringen terminalen. Dra åt bulten och säkra terminalen. Kontrollera att jordkabeln är så kort som möjligt Kortare ledningar leda till mindre trassel.
4.
Snake RCA, avlägsna och kraftkabel till fronten på bilen. Beroende på märke och modell på bilen, finns det ofta en söm mellan väggen av stammen och baksätet att kablarna kan passa igenom. Dra kablarna igenom där och föra dem till golvet i bilen. När det är möjligt, försöka driva trådarna under några plastpanelen att ta bort dem ur sikte. Underkanten på undersidan av bildörrarna pop ofta upp och ger en bra plats att köra trådar. Det är bäst att köra dessa kablar på passagerarsidan av bilen så att de inte stör pedalerna på förarsidan.
5.
Hitta ett hål i brandväggen på bilen och tryck kabeln igenom. Brandväggen är det segment av bilen som skiljer motorrummet från passagerarutrymmet. Om det inte finns ett hål i brandväggen, skapa ett hål med en borr som kommer att skapa ett hål stort nog att rymma strömkabeln. Alltid kontrollera att det inte finns några hinder på vardera sidan om brandväggen så att du inte skadar bilen genom att borra ett hål. Placera en gummigenomföring över strömkabeln och tryck den på plats på det nya borrhålet. Bussningen tätar hålet så att vattnet som kan stänka in i motorrummet vid körning kommer inte att träda i bilens interiör.
6.
Fast RCA och avlägsna trådar till de viktigaste stereoanläggning i bil. Dessa ledare kommer att köras från under instrumentbrädan och bakom stereoanläggning. Det stereoanläggning kommer att behöva drog sig undan från instrumentbrädan att göra anslutningen. Borttagandet av stereoanläggning skiljer sig från varje märke och modell på bilen. Den remotekabel kommer att fästa till kabelnätet, medan RCA kablar kan anslutas till baksidan av stereoanläggning. När du gör en anslutning med remotekabel, se till att skala bort en bit av gummi slida och tvinna samman den avlägsna kabeln med motsvarande tråd på kabelnätet. Wrap eltejp runt ledningarna för att täcka den exponerade kabeln.
7.
Skär en 15-tums segment av kabel från slutet av strömkabeln. Skala gummi slida från båda ändarna av 15-tums segmentet och från slutet av den längre kabeln. Fäst säkringsdosan som är en del av förstärkaren kabelsats till längre strömkabeln och kortare strömkabel. Bifoga en terminal ring i andra änden av den korta strömkabeln. Plats denna terminal ring på den positiva polen på bilbatteriet och ersätta den kontakten som togs bort i det första steget. Säkra bulten på kontakten.


Relaterade artiklar


hur du ställer den universella garageportöppnare för en Lexus es300
Hur man monterar en backup kamera
hur du tar bort en 2001 Mitsubishi Eclipse radio
hur du tar bort grillen på en 2002 chevy blazer
Freelander marken effekter
Buick fjärrkontroll anmälningsinstruktioner
hur du tar bort värmen styrsystem från en Toyota 4runner
instruktioner för verktyg radio bort för en Ford Ranger
diy turbo konverteringar
hur du installerar en radio i en Ford F-150