hur man bygger en fin baslåda

hur man bygger en fin baslåda

Baslådor är en integrerad del av en eftermarknad bilens ljudsystem. Dessa lådor används för att hålla subwoofers, som är stora talare som genererar lågfrekvent ljud. Baslådor måste vara robust och förseglas ordentligt för att hjälpa till att skapa hög ljudkvalitet. Baslådor måste också vara en lämplig storlek för subwoofern. En box som är för stort eller för litet kommer inte att tillåta subwoofern att prestera på högsta prestandanivå. Bygga en baslåda kan vara tidskrävande, men den färdiga produkten gör att du kan lägga till en anpassad touch till din bilstereo system.

Du behöver:
Terminal kopp
. Silikon täta.
Carpenters lim.
2-tums metall skruvar.
3/4-inch medelhög densitet fiberboard.
Drill.
Jigsaw.
Kompass.
Penna.
Skruvmejsel.


1.
Skär sex sidor till subwoofern lådan ur medel-densitet fiberboard. En subwoofer låda för en 10-tums subwoofer bör ha två 14-av-12-tums paneler för toppen och botten av baslåda, två 13-av-12-tums paneler för sidorna och två 13-av-14- tums paneler för fram-och baksidan.
2.
Skär ut ett hål för terminalen Cup på baksidan och ett hål för subwoofer på frontpanelen. Terminalen koppen ska placeras i mitten av baksidan. Borra ett hål med en borr och använda den punkten att börja skära med sticksågen. Att skära frontpanelen genom att placera spetsen på en kompass i mitten av panelen och dra en 10-tums diameter cirkel. Återigen, använd övning för att borra ett hål och använda den punkten att börja skära med sticksågen.
3.
Anslut sex paneler genom att först placera frontpanelen platt på arbetet yta. Placera båda sidopanelerna på sidan av frontpanelen och förborra tre individuella hål för varje panel. Placera en liten mängd timmermans lim på skarven mellan panelerna och skruva fast dem på plats med tre 2-tums skruvar. Pussla ihop de sista tre stycken av hål skall borras med hjälp av snickare lim och fästa dem tillsammans med 2-tums skruvar. Slutligen, fäst terminalen koppen på baksidan av subwoofern lådan med de medföljande skruvarna.
4.
Applicera silikon fogtätning till sömmar på insidan av baslåda. En liten tub silikon täta kan du enkelt komma åt och försegla alla skarvar.


Relaterade artiklar


hur du tar bort en Mazda 626 stereo
den bästa fälgar för en Dodge stealth
höjd föreskrifter för strålkastare
diy spray-liners i
hur du anpassar en Oldsmobile Achieva
hur man tråd en amp med seriell & parallella
av turboladdning
diy bränsle sparare enhet
hur man installerar en stereo AIWA bil
hur man stencil en design på en bil