billiga sätt att göra bilar gå fortare

billiga sätt att göra bilar gå fortare

Moderna bilar är snabbare och effektivare än någonsin, använder datorer och annan avancerad teknik för att få ut det mesta av en motor. Men för vissa förare, kommer lager prestanda aldrig nog. Det finns många sätt att lägga till en bils prestanda samt öka dess toppfart. Några av dessa ändringar kan kosta väldigt lite men ändå ge signifikanta resultat.

Tune Up

En allmän stämma upp är en av de bästa sätten att få ut det mesta av bilen utan att lägga dyra komponenter eller göra större förändringar. Kontrollera att alla av en bils däck är fullt uppblåsta. Kontrollera även avståndet avståndet på alla tändstift. Rengör eller byt motorolja och oljefilter tillsammans med transmissionsolja och bränslefilter. Slutligen rengör bränsleinjektorerna eller förgasaren. Efter alla dessa rutinmässiga steg ser till att en motor kan uppnå det avsedda toppfart.

Prestanda Chip

En populär och relativt billig uppgradering för att öka hastigheten på att installera en föreställning chip i motorns styrenhet. Dessa marker ändra motorns timing, vilket gör att samma motor för att utveckla mer hästkrafter och vridmoment, vanligen på bekostnad av bränsleeffektivitet. Prestanda marker är i allmänhet lätta att installera.

Luftfilter

Prestanda luftfilter kan också öka bilens toppfart genom att säkerställa att endast ren luft kommer in i motorns brännkammare. Ett annat sätt att förbättra motorn luft är att lägga en kall luftintaget, som kyler luften innan det når motorn, vilket resulterar i mer kraftfull förbränning och ökad motoreffekt från samma mängd bränsle.

Viktminskning

Ett sätt att öka en bils hastighet som kostar ingenting är att minska vikten av fordonet så mycket som möjligt. Även lätta komponenter som huva kolfiber och aluminiumfälgar kan kasta många pounds, kommer billigare steg också betala utdelning. Ta bort objekt som reservhjul och domkraft tillsammans med någon produkt man får ha för enkelhetens skull. Du kan också överväga att ta bort baksätet och valfria tillbehör som ett luftkonditioneringssystem eller stereo och högtalare. Vissa förare väljer även att ta bort isoleringsplattor inifrån bilens dörrar eller bål. Förutom att öka vägbuller detta kan göra bilen svårare att värma och kyla, men spelar i filosofi att få fart genom att minska vikten.

Turbo

Lägga till en turbo är ett bombsäkert sätt att öka motorns effekt. Turboladdare och kompressorer kraft ytterligare luft i en motor, vilket ökar kraften i sin förbränning. Medan en turboladdare kan kosta flera hundra dollar, det väger fortfarande och kostar mycket mindre än att installera en komplett hög motoreffekt samtidigt som en liknande prestanda fördel.


Relaterade artiklar


hur man gör hemmagjorda skyltar för ett fordon
hur man kör en kabel amp makten genom brandväggen i en 2003 Jetta
hur man installerar en Sirius-tuner och media gateway in i 2009 Ford F-150 (icke-Navi)
hur man får radion ur en 1989 toyota lastbil
hur du tar bort Toyota 4-runner dörr stötfångare
hur man programmerar en nyckelbricka på 2000 Ford F150
hur du tar bort talaren täcka i en 1994 mercedes C220
hur man installerar en medborgerlig kall luftintag
hur du tar bort en radio från en 2007 Chrysler Sebring
diy 1996 honda radio ersättning