vad är syftet med en kolfiber huv?

vad är syftet med en kolfiber huv?

Eftermarknad kolfiber kåpor har blivit populärt med prestanda-minded auto entusiaster. Den Import Tuner /sport kompakt publiken var den första marknaden att använda och popularisera huvor kolfiber, men det högteknologiska motorhuvar har sett på alla typer av fordon under senare år, inklusive lyxbilar och klassiska bilar muskler.

Du behöver "
tio mm nyckel
. Kåpa borttagningsverktyget.
7 mm hylsa och köra.
Platt skruvmejsel.

kolfiber Basics

Kolfibrer görs till ett high-tech "garn", som sedan vävs till tyg-liknande form. Detta kolfiber duk har en mycket hög draghållfasthet och mycket låg vikt. Merparten av produkterna kolfiber syns på konsumentmarknaden är faktiskt kolfiberförstärkta polymerer, eller CFRPs. De höghållfasta kolfiber duk är gjuten i en form, till exempel en huva. En polymer, såsom en epoxi, används för att hjälpa kolfiber behålla sin form.

Kolfiber i Motorsport

Kolfiber, kan skryta med en femtedel av vikt och all styrka av stål, har blivit populär i motorsport, där du tar bort vikt är lika viktigt som att lägga makten. Den ljusare ett fordon är, desto bättre kommer det att accelerera, stanna och vända. Lättare fordon är också mer bränslesnåla fordon. Kolfiber används i stor utsträckning vid tillverkning av high-end tävlingsbilar, såsom de framgår i Formel 1, ALMS och WRC.

Många produktionsanläggningar bil-baserade tävlingsbilar började använda delar tillverkade av kolfiber som byggandet av högteknologiska material blev billigare. Byta bil tunga, lager paneler stål med bitar kolfiber gav signifikanta viktbesparing, vilket ledde till bättre prestanda på tävlingsbanan.

huva kolfiber för viktbesparing

Fördelarna med att minska vikten gälla för produktion bilar också. Tillverkare, däribland Porsche, BMW och Chevrolet, börjar använda kolfiber för att tillverka tak, huvar och andra komponenter i deras high-end prestanda bilar.

Många prestanda bil entusiaster, särskilt de som gillar att bygga och modifiera sina fordon, är angelägna om att minska vikten på sina fordon för att förbättra prestanda. Som sådana kommer dessa entusiaster ofta ersätta deras bil tunga huva lager stål med en lätt kolfiber pjäs.

huva kolfiber för utseende

Kolfiber har nyligen blivit ett slags visuell kortform för prestanda i bilvärlden. Faux kolfiber trim bitar har blivit ett billigt och enkelt sätt för bilägare att lägga till en känsla av sportighet till sina fordon. Kåpor är mycket stora och lätta att ersätta, så de som vill göra en större visuell påverkan kommer att gå så långt som att lägga till en huva kolfiber till sina fordon, även om resultat inte är en prioritet.

Bortom kolfiber Hood

Fler företag erbjuder mer än bara kolfiber kåpor som kolfiber blir billigare att forma och tillverkning. Företagen erbjuder nu vingar, fendrar, bakluckor och dörrar i kolfiber, och populariteten av dessa CFRP kropp bitar växer.


Relaterade artiklar


2001 Jetta konsol avlägsnande
hur man byter en kobra 1995 mustang radio
hur du tar bort streck stereon på en saturn ion
hur man installerar en diskant på en Honda Civic
hur du tar bort en radio i ett 2000 xls Toyota Avalon
Vad är Struts & stötdämpare?
hur man installerar eftermarknaden stereo på en 1996 Jeep Grand Cherokee
Om du förlorar dina bilnycklar Hur byter man dem?
hur avkodning ledningar bilradio 101
gör det själv bakre högtalare installation på en 1993 Toyota Camry