hur man byter en Prius horn

hur man byter en Prius horn

Vad sätter Prius från andra bilar ekonomi är dess läge om makt. Förutom en fyrcylindrig bensinmotor, har Prius en elmotor. Och till skillnad från elbilar som måste anslutas i att få sina batterier laddas, bensinmotorn laddar Prius system under körning. Övergången från elektriska till bensin makt är sömlös och sker automatiskt. Eftersom Prius är en liten bil som kan förbises av större fordon samtidigt på motorvägen, många Prius ägare väljer att ersätta sina lager horn med starkare eftermarknaden enheter enkelt höras av andra bilister.

Du behöver:
Skiftnyckel
. Platt skruvmejsel.
Ersättning horn.


1.
Öppna huven. Lokalisera de två bultar och 10 fästelement snäpp som fäster front panelen (som faktiskt är den övre delen av främre stötfångaren cover) till kylaren stödja tvärbalken. Ta bort skruvarna med en skiftnyckel vridas moturs och lägg dem åt sidan. Bänd försiktigt upp på tryckknappar med en skruvmejsel.
2.
Leta beståndet Prius hornen genom att dra tillbaka överst på instrumentpanelen panelen och tittar ner. (Hornen är bultade på från kylaren stöd under toppen av fascia. ) Dra kablaget kontakten ur hornet du vill ersätta genom att dra den rakt ut i plast terminalen på hornet.
3 .
bort hornet från bilen genom att lossa och ta bort låsbulten från Horns monteringsfästet i en moturs med en skiftnyckel. Ta bort hornet från fordonet.
4.
Kontrollera anvisningarna om den nya signalhorn för sin högre strömstyrka, som stockarna enheter använda en 10-amp säkring. Se till att ersättande hornet inte dra mer än 10 ampere.
5.
Placera hålet i ersättning Horns monteringsfästet över beståndet horn monteringshål i kylaren stöd. Trä ursprungliga låsbulten i hålet och dra åt med en skiftnyckel i medurs riktning.
6.
Kontrollera att öppningen i hornet är riktad nedåt så vattnet kan rinna ut. Se till att hornet inte vidrör något annat av bilens komponenter Lossa fästskruven och göra justeringar vid behov. Tryck ledningarna kontakten i Horns anslutningen tills den sitter ordentligt.
7.
Skjut front på plats och tryck in tryckknappar i sina monteringshål tills de klickar på plats. Ersätta de två fästskruvarna med en skiftnyckel vridas medurs riktning. Stäng huven.

Tips och varningar


 • Om din ersättare horn eller horn dra mer än 10 ampere kan du fortfarande använda dem via installation av ett horn relä . Reläet aktiveras av din horn knapp, men den nya hornen får sin ström från reläet, som är ansluten till bilens batteri. På så sätt är din ursprungliga ledningarna inte nog beskattas av högre makt horn. Följ anvisningarna som följde med relä (finns Bildelsaffärer) för installationen.


 • Relaterade artiklar


  hur trimma din Mini Cooper
  problem med underdrive trissa uppsättningar
  hur du anpassar min 2000 Nissan Maxima
  hur man öppnar barnsäkra lås bildörren på en 1993 eskort
  hur du tar bort en 1988 cadillac radio
  Hur tar jag bort min kortlek bilstereo?
  hur du lägger till fler hästkrafter
  HHO konvertering
  hur du installerar en dragkrok på en 1996 l arv sedan
  dodge lastbil avgassystem tips