hur du tar bort självhäftande fönsterfilm

hur du tar bort självhäftande fönsterfilm

Med tiden kan dina gamla fönster nyans bli grumlig, utveckla bubblor eller riva. När det händer är det dags att byta nyans. Innan du gör, men måste du ta bort den gamla nyans. Detta kan ibland bli en klibbig och geggig röra. Uppmärksamma detaljer och ta bort all lim från den gamla nyansen kommer att resultera i en ren och klar fönster. Vanliga material och rengöringsmedel är allt som behövs för att få detta resultat

Du behöver:.
Razor skrapa
. Ammoniak.
Svart plastpåse.
Tape.
Fönsterputsmedel.
Pappershanddukar.


1.
Använd en rakhyvel skrapa skiva gamla färgton i hanterbara bitar. Två eller tre skär horisontellt och två eller tre delar vertikalt brukar vara allt som behövs. Undvik trycker för hårt med rakhyveln. Du bara vill klippa det gamla nyans, inte repa glaset.
2.
Spray ammoniak rikligt över hela ytan av det gamla fönstret nyans. Undvik att få översprutning på mattan eller dörrsidan. Täcka ett fönster med en svart plastpåse genom att tejpa det på dörren och fönsterkarmen i 30 minuter till en timme. Under denna tid kommer ånga från den ammoniak mjuka upp gamla nyans limmet.
3.
Ta bort plastpåsen och börja skrapa den gamla färgtonen bort med rakhyvel skrapan. Börja i ena hörnet av en bit av nyans. Om limmet fortfarande inte tillräckligt mjukt för att enkelt tas bort, återanvända den ammoniak och sätt tillbaka i plastpåsen. Vänta en halvtimme och försök igen. Efter peeling alla de gamla nyans av, kan fönstret rensas.
4.
Rengör fönster av alla rester med fönsterputs. Det kan vara nödvändigt att skrapa envis lim och rester av som du går. Torka fönstret torra med hushållspapper.

Tips och varningar


 • Stäng inte bildörrarna när du använder ammoniak. Ångan kan mjuka upp limmet i andra delar av bilen.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en GM stereo
  2002 vw avgassystem tips
  hur man installerar bushwacker bloss på en xj
  hur man installerar en eftermarknad stereo i en 2001 chevy blazer
  hur man programmerar en avlägsen knappsats för en 2002 Toyota Avalon
  instruktioner om du ansluter ett system bilstereo
  hur du ansluter ett relä på en switch
  OLJEMÄTARE instruktioner
  hur man sätter fotsteg på en ford explorer
  registreringsskylt tag idéer