felsökning av en bil dvd installation

felsökning av en bil dvd installation

Problem med en bil DVD-spelare installation sannolikt bero på problem med elektriska anslutningar och hook-ups. Din felsökning ansträngningar bör inriktas på dessa anslutningar, med början med spelaren själv, som oftast är monterad på instrumentpanelen. Jordning problem med elektriska installationen är mycket vanliga. Bilen DVD-spelaren kommer inte att fungera om det inte är jordad. DVD-spelare är konstruerade för att arbeta med en 12-volts likström (DC), negativ jord elsystem
1.
Koppla ur bilens batteri. Kontrollera att den röda och svarta ledningarna ansluts ordentligt om du har problem med säkringen. Kontrollera att den gula ledningen är kopplad Om strömmen inte kan slås på.
2.
Leta efter eventuella shorts om det inte finns något ljud från högtalarna. Den högtalare från DVD-spelaren bör kontrolleras först.
3.
Kontrollera att högtalare är jordat. Den negativa terminalerna på vänster och höger högtalare ska jordas gemensamt. Kolla här. ReWire och jord korrekt om det behövs. Ta en titt på baksidan jordanslutningen, som är ansluten till bilens chassi, om buller stör ljudet. Kabeln ska vara tjocka och korta. Byt ut den om det behövs.
4.
Kontrollera att högtalare är jordad om enheten blir varm. Återigen bör de negativa terminalerna av talarna vara jordade.
5.
Återställ bil DVD-spelaren om DVD-spelaren fungerar inte alls. Det finns vanligtvis en sekvens av knappar att trycka på för att utföra en mjuk återställning för en DVD utmatning. Till exempel, på en JVC-spelare, är sekvensen "Power" och "Mata ut. " Spelaren kommer också att ha en hård reset-knappen. Använd en kulspetspenna för att trycka den.
6.
Återanslut bilbatteriet när du har gjort ditt felsökning kontroller och se om problemet har åtgärdats.

Tips och varningar


 • DVD-spelare är avsedda att fungera med en 12-volts negativ jord elsystem. Köp en spänning inverter om ditt fordon har ett annat system.


 • Relaterade artiklar


  hur ansluta fyra högtalare till ett tvåkanaligt bil förstärkare
  Felsökning av installation bilstereo
  hur man bygger en bil motorantenn
  hur du installerar en radio i en 2001 toyota corolla
  hur du ansluter en ny bilstereo i en mustang
  hur du installerar en bilstereo i en Isuzu Rodeo
  hur du tar bort en stereo fabrik bil i en 1998 galant
  exempel på Färgtoning
  hur du gör din bilstereosystem högre
  hur man hittar min kod bilradion