elektronisk säkerhet i bil

elektronisk säkerhet i bil

Om ett uns av förebyggande är värt ett kilo bota, då modern elektronisk säkerhet utvecklingen är värt 2 ton säkerhetsbälten. Före tillkomsten av låsningsfria bromsar, var bilsäkerhet teknik i fråga endast om att minska skador efter en krasch, men tiderna har förändrats. Moderna elektroniska körhjälpmedel kan hålla dig säkrare än någon airbag eller bälte genom att hålla olyckor i första hand

Historia

låsningsfria bromsar utvecklades först år 1929 för att minska flygplanens stoppsträcka, men dessa system var helt mekanisk. Elektroniska ABS gjorde sin väg in i fordonsindustrin 1971 med Chrysler Imperial. Samtidigt var GM ingenjörer premiär deras nya MaxTrac antispinnsystem på sina fullstora Buick Rivieras, Electras, Centurion och LeSabres. Mercedes experimenterade med elektronisk stabilitetskontroll 1987, men systemet var inte riktigt effektiv förrän Mitsubishi integrerat den med en aktiv medar förebyggande system.

Control Function

låsningsfria och antispinnsystem gör i princip samma saker, de använder sensorer hjulhastighet att upptäcka oavsett om alla hjulen gör vad de ska göra under den givna situationen. Låsningsfria bromsar använda sensorer hjulhastighet att avgöra om ett hjul snurrar långsammare än de andra, varpå det minskar trycket bromsslang till långsammare hjulet tills det tar upp till andra. Antispinn använder samma givare som låsningsfria att avgöra om hjulen snurrar grund av för mycket makt. Om TC upptäcker hjulspinn, kommer den automatiskt minskar gasen tills den snurrande stannar.

Stability Control

stabilitetskontroll använder en styrning sensor hjul vinkel, trottelpositionsgivarens, hjul hastighetsgivare och en gir sensor (en lastcell som upptäcker sidledes rörelse eller rotation) att räkna ut vad bilen gör kontra vad den borde göra. Exempel: Styrvinkelsensorn och trottelpositionsgivarens talar om för datorn som du försöker göra en skarp vänster sväng, men gir sensorn och hjul-hastighetsmätarna säga att du faktiskt gör en väldigt bred vänstersväng. I detta fall skulle den dator minska gaspådrag och (om bilen är fyrhjulsdrift) överföra makten till bakaxeln för att få bilen att rotera och föra dig tillbaka i rad.

Aktiv utredning

förebådade som den största säkerhet innovation sedan låsningsfria bromsar, kan aktiva detektionssystem väl det första steget mot en ny epok inom bilsäkerhet. Mercedes debuterade sin "Pre-Safe Brake Assist Plus" 2005, som använder radar för att söka vägen framåt för att avgöra om du är på väg att slå något. Om datorn bedömer att du är, kommer den att automatiskt tillämpa de bromsar med eller utan tågförarinmatning

The Future

Kombinera följande system:. Lane Departure Warning (som använder en elektrisk öga att upptäcka den målade ränder på väg att hålla dig i ditt körfält), aktiv radar upptäckt, stabilitetskontroll, antispinn och elektroniskt gasreglage. Kort av datorstyrd styrning, dessa är de grundläggande ingredienserna för en äkta bilindustrin "autopilot", som länge har betraktats som den heliga graal för elektronisk bilsäkerhet.


Relaterade artiklar


hur du tar bort radion på en 2000 Lexus LS 400
2007 Mazda 5 stereo installation
hur man installerar en radio i ett 1996 utforskare Eddie Bauer Edition med JBL
historia bilstereo
2000 ford focus stereo borttagning instruktioner
hur man tråd en två-vägs delningsfilter
hur man installerar LED-lampor i ett fordon fotutrymmet
1991 ford explorer stereo installation
typer av sub-lådor
hur du installerar en stereo på en Honda Accord EX vagn