bil målning tips & tricks

bil målning tips & tricks

Måleri en bil är ofta det sista stora steget i att slutföra din hot rod. Även om det finns en mängd platser som kommer att måla din bil för dig, gör det själv kommer inte bara spara pengar, men kan vara en stor läroprocess. Hot rodders brukar naturligtvis vara DIY typer av människor ändå, så att lära sig att måla din bil kan anses lika viktigt som att veta hur man byter olja. Att veta några grundläggande tips och tricks kan spara en massa tid och huvudvärk.

Renlighet är Key

Ren allt och rengör det igen. Detta omfattar inte bara panelen du kommer att vara måleri utan också din arbetsplats. Måla i ditt garage kan vara bekvämt men det sista du vill är gammal gräsmatta urklipp fastnat i färgen eftersom de fick blåsa av gräsklipparen med färgen pistol. Av samma skäl, rengör panelen ordentligt. Detta inkluderar områden som inte kommer att få måla eftersom damm kan fortfarande blåsa upp i färgen.

Ta bort Trim och mask

ta bort så mycket trim som möjligt från bilen. Detta inkluderar stötfångare, grillar och speglar. Du kanske vill ta bort modell och gör badging också. Om du målar insidan av bilen, måste du naturligtvis ta bort alla klädsel och platser, instrumentbrädan, dörrpaneler, etc. Alla trim du inte tar bort måste maskeras av genom målartejp, gamla tidningar, plast skivor och allt annat du kan använda. Detta gäller för fönstret också.

Sandning

Du vill slipa färgen som är på bilen innan primern och fyllnadsmedel. Använd en lätt slippapper och roterande slipmaskin, snarare än en riktad köra slipmaskin, eftersom dessa tenderar att binda på färgen mer. När du har färgen slipas och har tillämpat primer, tillämpa en riktigt ljus peppering av en andra primer och sand igen. Denna andra lager kommer sand borta från områden med höga snabbare än områden med låg och kan hjälpa dig att identifiera eventuella fläckar som kan behöva ytterligare filler.

Målning

Använd en hög volym, låg hastighet måla pistol för att uppnå de jämnaste resultaten. Överlappa den passerar så mycket som 75 procent för att garantera maximal täckning. Spraya jämnt i enstaka passerar och dra och släpp avtryckaren på pistolen bara före och efter du har rensat bilen eller på panelen du målar. Om vapnet spottar eller hicka när som helst, sluta omedelbart och rengör munstycket.


Relaterade artiklar


Porsche Cayenne S med dubbla avgassystem tips
hur du tar bort en fabrik radio från en 1999 Chevrolet Tahoe
hur man stämmer en Lexus IS
Hur du tar isär dörrpanelen på en 2001 GMC Sierra
hur man programmerar Nissan Altima 2002 Keyless fjärrkontroller
Durango marken effekter
hur du anpassar en 2005 Toyota Tacoma
DIY: bilradion
hur du tar bort en bilradio på en Mazda
hur refinish fälgar stock car