trafik lagar om lampor fordon underglow

trafik lagar om lampor fordon underglow

Underglow lampor neon lampor fastsatta på underredet på en bil, motorcykel eller lastbil. Dessa lampor ger ett färgat sken under fordonet och att det ser ut som om fordonet är flytande. Lägga underglow ljus är ett populärt inslag på kundanpassade bilar. Underglow lampor säljs i rött, grönt, blått, gult och lila och är kan vara antingen neon eller LED i naturen. Vissa stater, till exempel Oklahoma, har uttryckligen förbjöd användningen av underglow lampor medan andra stater, såsom Kalifornien, helt enkelt sätta gränser för dem. Det finns ingen federal lag om användning av underglow ljus.

Röd och blå ljus är problematiska

Rött och blått ljus är förbjudet i många stater eftersom dessa färger är ofta reserverade för polis och ambulans fordon. Till exempel i North Carolina är det olagligt att ha eftermarknaden röd eller blå ljus monterad på ett fordon. Den politik bakom detta rör till förväxling med allmänheten och offentliga tjänster. En förare kan se rött eller blått ljus kommer upp bakom honom och dra över tänker att det är ett utryckningsfordon eller en polisman och därigenom orsakar en oväntad kollision eller annan trafikincident.

Begränsningar Placering och Candela

Det belopp av ljus som lagts ut av underglow ljus kan också begränsas genom statens lag. Till exempel kan i Kalifornien underglow lampor inte släppa ut mer än 0,05 candela per kvadrattum. Medlemsstaterna får också begränsa vad sidorna av bilen kan innehålla underglow ljus. Till exempel kan underglow belysningen vara tillåten på höger och vänster sida av bilen, men inte i främre eller bakre delen av bilen.

De facto-Bans

Vissa stater, som Connecticut, kräva att alla eftermarknaden lampor vara okrossbart. Connecticut inte uttryckligen förbjuder underglow ljus i lag, men eftersom ingen underglow lampor på marknaden är splitterfritt, de är därmed inte kan vara på marknaden. Andra stater, såsom Nebraska, kräver lamporna inte vara synlig under bilen, vilket gör det svårt att lägga till ljus till bilen utan att göra omfattande arbete för kroppen.


Relaterade artiklar


hur man installerar en automatisk larm
hur du tar bort en radio i ett 2003 ford lastbil
hur man byter en bilstereo i en 1992 ford explorer
hemlagad 4x4 stötfångare
hur man installerar en kall luftintaget på en 92 honda
hur du kör förstärkaren trådar i en Honda Accord
hur du beställer bil dekaler
ford stereo borttagningsverktygen
hur du tar bort radion från en 2004 Honda Civic
hur man installerar en fyra stift sele släpvagn tråd