hur man installerar en strut bar på en ättling TC

hur man installerar en strut bar på en ättling TC

Scion TC är en sportig småbil från japanska biltillverkaren Toyota. Scion linjen är inriktad på yngre entusiaster som pris en höft bild så mycket som kvalitet, tillförlitlighet och säkerhet. Ympris ofta ändrats av sin ägare för mer prestanda. En av de vanliga uppgraderingar är installation av ett stag stag. En strut brace bultar till toppen på den främre fjäderben tornen och minskar chassi flex av stag toppar av fjäderben tornen vid kurvtagning. Detta i sin tur medger ett snabbare, mer direkt styrning och mer flexibel-känsla hantering.

Du behöver:
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
. Platt skruvmejsel.
Fjäderben stag.


1.
Öppna den främre huven. Staget brace på en Scion är bultad till toppen av staget torn med de tre muttrarna som håller fjäderbenet församling till chassit. För att komma åt nötter, behöver dock plastkåpan i motorrummet som täcker en del av fjäderben tornen ska tas bort.
2.
Bort på hylsorna på bultarna som håller vindrutan torkarblad på. Ta bort skruvarna som håller torkararmarna på med en hylsa och ett spärrskaft. Dra torkararmarna av. Ta klippen som håller plastkåpan på plats med skruvmejsel. Ställ kåpan åt sidan.
3.
Ta bort de tre muttrarna ligger runt där den övre fjäderbenet sticker ut genom chock torn med en hylsa och ett spärrskaft. Ställ nötterna där de inte kommer att vara felplacerade.
4.
Test-montera strut brace genom att skjuta strut brace ner över pinnbultarna att muttrar var träs på. Varje ände av fjäderben stag kommer att ha hål borrade i det som motsvarar den övre fjäderbenet dubbar. Stäng sakta huva och se till att det inte finns någon interferens mellan huven och staget, och att rampen kan vara helt stängt.
5.
Öppna huven upp igen. Installera om nötter som tråden på fjäderben på båda sidor av motorrummet som nu också håller fjäderbenet monteras på plats. Dra åt muttrarna ordentligt. Sätt tillbaka plastkåpan. Installera torkararmarna och muttrarna som håller på dem. Testa dina Scion och njut av den förbättrade styrningen.


Relaterade artiklar


hur du tar bort en radio i en oändlighet FX45
hur du tar bort radion från en 2003 Volvo XC90
hur man tråd en 4-kanals förstärkare på 4 högtalare
hur man installerar en främre stag bar i en ’98 medborgerlig
skillnader mellan en taklucka och en moonroof
hur du tar bort strålkastarna omfattar
hur du tar bort en CRV radio
hur man installerar ett ljudsystem i en bil
galvaniserat stål kontra rostfritt
hur man kan jämföra radarvarnare