Hur kan jag skära ett hål i en metall frontpanelen?

Hur kan jag skära ett hål i en metall frontpanelen?

Metall skal används för att täcka öppningar för radio, elektronisk utrustning, och switchar. Med de många användningsområden för en metall frontpanelen, kan du behöva skära många olika storlekar både runda och fyrkantiga hål i fronten. De verktyg som krävs för att klippa båda typerna av hålen varierar beroende på storleken på hålen, metall typ, och tjockleken på metallen fronten. Lyckligtvis är frontplåtar utanför industriella situationer tillverkade av ljus mätas stål, aluminium eller rostfritt stål, och många handverktyg finns att skära både fyrkantiga och runda hål.

Du behöver:
Måttband
. Syl.
Skyddsglasögon.
Körnare.
Hammer.
Kombination torget.
Step-down borr.
Hålsåg kit.
3/8-tums borra motorn.
Halvrund fil.
7/16-inch torget dö.
Hand punch.
Jigsaw.
Square-fil.


1.
Mät och märk ut mitten av hålet du behöver för att skära i metall fronten med måttband och syl. Sätt på dig skyddsglasögon. Om du sågar ett fyrkantigt hål i metall fronten, fortsätt till steg 6.
2.
Rikta spetsen på körnslag med centrum märke du placeras på ytan av frontpanelen, och slå tillbaka i centrum punsch med hammaren för att skapa en depression på hålet centrum.
3.
Om du skär ett runt hål mindre än 1 tum i diameter, säkra step-down borr i chucken på 3/8-tums borren lite. För hål större än 1 tum i diameter, välj rätt storlek hålsåg från hålet såg kit och fäst den i chucken på 3/8-tums borra motorn.
4.
Borra hålet i mitten depression med step-down borr eller bersån av hålet såg. Fortsätt borrning tills du når den önskade hålet storlek på step-down borr eller hålsåg störtar genom metallen fronten.
5.
Skjut halvrund fil runt skär hål att jämna ut ojämna kanter på hålet och fullständig styckning av det runda hålet i metallen fronten.
6.
att klippa ett fyrkantigt hål, dela upp bredden och höjden på det fyrkantiga hålet med två och placera ett märke på varje sida av mitt märket med syl att utse sidorna av det fyrkantiga hålet.
7.
förlänga sida varumärken genom att placera basen i kombination torget mot ena sidan av metall frontpanelen, rikta in kanten på bladet med en sida varumärke, och dra syl längs bladets kant. Upprepa processen tills du har de fyra sidorna av det fyrkantiga hålet korsande.
8.
Placera 7/16-inch torget dör i handen punsch och punsch en 7/16-inch hål i varje hörn av det markerade fyrkantiga hålet.
9.
Skjut bladet av pusslet i en av de 7/16-inch fyrkantiga hål du knytnävsslag i metall fronten och skär längs den markerade sidlinjen tills du når nästa 7/16-inch fyrkantigt hål. Upprepa processen tills du har klippt det fyrkantiga hålet.
10.
Kör torget fil tillsammans varje kanten och dra bort den skarpa borr kvar av pusslet.


Relaterade artiklar


hur man installerar en eftermarknad ratten
hur man installerar en bilstereo i en 1998 nonchalant
Varför är syntetisk olja bättre?
hur man installerar en främre stag bar i en ’98 medborgerlig
hur du tar bort en stereo från 1996 mazda 626
hur man installerar en Subaru krängningshämmare
hur du ansluter en CD-spelare till en 1983 nissan Datsun
eftermarknaden avgaser hjälp
gäller att lösa en subwoofer i en Pioneer Bilstereo
installationsanvisningarna för en Ford Taurus radio