skillnaden mellan en turbo och en kompressor

skillnaden mellan en turbo och en kompressor

Turbos och kompressorer är i stort sett samma sak. Båda är i huvudsak kompressorer som knuffa extra luft i motorn så att den kan bränna mer bränsle, vilket gör mer makt. Den främsta skillnaden mellan de två mönster är hur de är drivna, som har stora förgreningar på prestanda och motor personlighet

Typer

Det finns två sätt att flytta eller komprimera luft. Centrifugalgjutet och genom positiv förskjutning. Centrifugalkompressorer (det vanligaste exemplet på som skulle vara din hårtork) snabbt använder spinning blad att stoppa luften mot en cirkulär bostäder, varefter det sprutar ut genom ett hål i huset. Positiv förskjutning (PD) kompressorer driva luften genom motorn på ett fast belopp per varv, till stor del oberoende av RPM. Centrifugalkompressorer är mest effektiv när spinning väldigt snabbt, och PD fungerar bäst vid låga varvtal. Detta är viktigt för att förstå skillnaden mellan hur kompressorer och turbos arbete.

Drive

oavsett typ, är den grundläggande skillnaden mellan turbos och kompressorer är att kompressorer drivs bort av en remskiva på vevaxeln och turbos är det inte. Turbo kompressorbladen (pumphjul) är centrifugal och är ansluten till en annan centrifugal kompressor blad (kallas turbin) via en axel. De andra Kompressorn går bakåt, istället för spinning för att skapa tryck, får turbinen tryck från avgassystemet och snurrar i reaktion. Turbinen snurrar hjulet, vilket skapar uppsving.

Low-Speed Boost

kompressorer är speciellt utformade för att öka vridmomentet vid låga varvtal. Det första skälet de gör det är att kompressorn är igång när som helst motorn, så det är som gör att öka även vid tomgång. Det andra skälet är att många kompressorer är positiva deplacement, vilket förbättrar låga varvtal ökar ännu mer. Centrifugal kompressor (som ser ut som turbos med en kanyl bälte) är populära på eftermarknaden, men erbjuder inte det uppsving svar från en PD. Trots detta går instant moment och öka svar fördel för kompressor.

Performance

Eftersom kompressorer är anslutna till vevaxeln, kan de skapa en hel del ökar exponentiellt tjuvanliggning. Till exempel görs en Top Fuel dragster kompressor cirka 50 hästkrafter på tomgång, men suger en otrolig 1. 000 hästkrafter från vevaxeln på motorns rödmarkering. Däremot driver en turbo bort av idel rökgaser, går så någon makt det ger rakt in go-snabb. En intressant bieffekt av turbo bristande dra är att turbomotorer tenderar att få bättre gas körsträcka, hästkrafter behövs för att driva kompressor som kommer från bensin, så det är alltid kommer att inverka negativt på bränsle körsträcka. Fördel i hästkrafter och ekonomi går till turbon.

Installation och kostnad

kompressorer är nästan alltid billigare och enklare att installera än turbos. Centrifugal kompressor som de som gjorts av Vortech och Paxton kräver lite mer än en ny konsol, ett bälte och några kanalisation. På många inhemska bränsleinsprutning V-8: or, kan en centrifugal kompressor lägga nästan 100 hästkrafter utan att ens omprogrammering av datorn. Turbos kräver ofta ett helt nytt avgassystem samt ändringar i smörjsystem och datorprogrammering, som alla ger mer tid och pengar.


Relaterade artiklar


hur du tar bort Luftrenarenhet på en 2002 ford focus
hur du ansluter bil dvd-spelare
hur du tar bort fabriken radion i en 2007 Dodge RAM 1500
hur du tar bort radio från en 1993 Ford Taurus
hur man sätter fotsteg på en ford explorer
hur du tar bort radion i en 2000 Ford F150
billiga sätt att öka hästkrafter på en Mustang 3,8
hur du tar bort lastbil kropp monteras i en 2002 chevy
hur man installerar en iPod i en 2006 ford mustang
2004 intrepid Keyless inträde programinstruktioner