enda bakmonterad turbo vs frontmonterade Twin Turbo

enda bakmonterad turbo vs frontmonterade Twin Turbo

Huruvida tvingas induktion (via en enstaka eller flera turboaggregat) kommer att lägga kraft tvekan på denna punkt, årtionden av tester och dominans i racing har visat så mycket. Den primära frågan om sinnen dagens hardcore entusiast är inte så mycket eller inte att lägga till en turbo, men vad konfiguration skulle vara den enklaste, billigaste och mest effektiva

Montering

Den urgamla dispyten turboladdning har alltid varit "enda främre kontradubbla bakre ", men modern turboteknik och dynamisk överväganden har aktiverat detta argument på huvudet. Vid ett tillfälle använde alla turbos standard flytande lager och tyngre gjutgods, vilket betydde att de måste monteras så nära som möjligt till motorn för att förhindra turbo eftersläpning. emellertid modern teknik och kullagrade center-profiler gör bakmontering enda turbo en riktig utmanare.

Syfte

Stor turboladdare eftersläpning av två huvudsakliga skäl. Den första är att en stor kompressor hjul tillverkade av tungt material har en hel del tröghet, så det motstår accelererande med avgasflödet. Den andra är att större turboladdare har turbinhjulen vinklat för att ge maximalt luftflöde på höga varvtal, och så tenderar att flyta mycket dåligt vid låga hastigheter. Många motor byggare föredrar att använda två mindre turbos som fortfarande tillhandahåller tillräckligt med luft för att mata motorn på höga varvtal, men är tillräckligt små för att inte släpa på låga varvtal.

Bakre Mount Mindre bra

Bak montera applikationer är till sin natur mer benägna att öka lag än front fästen. Turbon drivs av avgaser tryck från motorn, som är delvis en funktion av värme och gas hastighet. Avgaser cool och sakta ner när de blir längre från motorn, som är varför de flesta bakmontering inställningar använda ett par turbos, detta hjälper att kompensera öka eftersläpning. Summan av kardemumman är att (givet samma turbo modeller), ett enda stort, bakre montera turbo kommer alltid att svara långsammare och ger mer öka eftersläpning än någon dubbla front-mount setup.

Turbo Optimering

Du kommer att ha att utnyttja varje aspekt av turbo teknik och teknik för att göra en enda bakmontering setup konkurrenskraftig med ens de mest grundläggande twin-turbo front mount. Det första du behöver är en variabel-vane turbo, vilket gör att du kan elektroniskt justera hur turbon reagerar vid låga varvtal. Du kommer också vill köra ett par små avgasrör från motor till turbo och linda in både i isolerande värme wrap. Detta kommer att bidra till att behålla avgasernas värme och hastighet för mycket lägre öka eftersläpning

Överväganden

En bakmontering uppställningar har två saker över twin-turbo främre fästen, VVS, rör routing och installationen är mycket enklare, och att de inte kräver vanligen en intercooler. Att 10-till 15-fots längd aluminiumrör som löper från turbon till motorn gör ett bra jobb med att kyla intaget avgiften utan att kräva en intercooler. För att minska öka eftersläpning och öka kylningen ytterligare kan du använda ett par små aluminium-eller kopparrör (liknande avgas setup) till färjan luften från turbo till motorn. Detta kommer att öka avgift hastighet och ge slangen mer yta att kyla den.


Relaterade artiklar


hur man rengör en rock-det luftintag
keramiska vs rostfritt stål rubriker
hur man installerar en bilstereo i en 94 chevy
hur du tar bort en bilradio från en Nissan Micra
hur du tar bort ytterdörren talare från en 2005 Ford 150 supercrew hytt
vad är dåligt med kallt luftintag?
däck fälg skada
hur man mäter ett mönster fälg bult
hur man kan jämföra fjärrkontroll bil förrätter
hur man tråd en bil förstärkare & subwoofer