diy turbo konverteringar

diy turbo konverteringar

Länge sedan och långt borta, juveler entusiaster delar från bilskrotar och skär, skarvade och svetsade väg till turboladdade ära. Vid något tillfälle efter tillkomsten av bränsleinsprutning, fick någon idén att endast de med doktorer kunde göra en turbo arbetar med de newfangled dator bilar, vilket är vad föranledde popularitet "bolt on" turbo kit i slutet av 90-talet. Nu är dock bränsleinsprutning ganska känd mängd, vilket gör skroten Turbo Systems en betydligt mer livskraftig och mindre skrämmande alternativ.

Du behöver:
kryssmejsel

The Plan

Du kommer att ha fyra grundläggande utmaningar att ta itu, om teknisk din turbo system. turbon, turbon VVS (avgassystem, kompressorkapacitet och oljning), laddtrycksstyrning och någon form av bränsle anrikning system. Boost högre nivåer än sju till åtta psi kommer borgar för viss extrafunktioner, som intercoolers och ytterligare modifiering av motorerna för att klara strömmen.

Komma Fläkt Råd

Turbo vetenskap är komplex, och du skulle göra bäst att fråga kunden serviceavdelningen vid Garrett eller Greddy om vad som skulle vara bäst för din ansökan. De måste veta din motor storlek, önskad RPM bandet, önskad öka nivån och om du vill använda en turbo eller två. När du får rätt information, bara gå online och köpa en begagnad turbo för ca 1 /3 av vad någon ny skulle kosta.

Junkyard Twin Turbo

Om du har en radmotor då en enda turbo monterad på en fabricerad upp-pipe blir den enklaste vägen. För V-konfigurerade motorer du kan inte gå fel med ett skrotupplag twin-turbo setup. En bra tumregel är att få ett par lager turbos avsedd för en motor på halva motorns cylindervolym. Till exempel skulle ett par 2. 3L Turbo-Fyra Ford Turbo fungerar bra på en 4. 6L eller 5. 0L V8, och två turbos ursprungligen konstruerad för en 3. 8L Buick sex skulle fungera mycket fint på en Cheva 454. Turbo-fyra och Buick Sex entusiaster ständigt byta ut gamla turbos för nyare och större enheter, så skaffa ett bra uppsättning borde inte vara alltför svårt.

Turbo Montering

överlägset billigaste och enklaste DIY turbo grenrör består av en U-formade upp-pipe ansluten till beståndet grenröret. Den upp-röret måste göras av minst 1 /8 tum tjock slang och turbon själv bör ha en staget så att det varma röret inte bär hela vikten. Vill inte ens tänka på att köra en DIY turbo utan wastegate-du kan inte vara alltför säker försiktig när det gäller att overboosting motorn

Detonationen Förebyggande

Om du kör en turbo på mindre än. åtta psi på ett bränsle sprutas motor, då oddsen är att dina aktier system kommer att ge tillräckligt med bränsle med lite omprogrammering. Propan injektion är enkelt, billigt och bra för racing ansträngningar men kan vara lite opraktiskt för gatan. Vatten /alkohol insprutning är också enkel och ganska billigt, men är mycket mer praktiskt och billigare i längden. Om du använder en vatten /alkohol insprutning, se till att konstruera den så att flödet ökar respektive att öka. I princip ställa in systemet upp för att utlösa en separat injektor för varje 3-5 psi höjningen uppsving.


Relaterade artiklar


hur du tar bort radion i en 2005 Lexus lx470
hur du tar bort en 2000 Honda Civic radio
hur byta platser på ett 93 honda
hur man installerar en radio i ett 1996 utforskare Eddie Bauer Edition med JBL
hur du tar bort radio från en 1993 Ford Taurus
hur du ansluter ett relä på en switch
hur man byter fälgar på en Honda
Hur du tar ut den alpina radion i en 2001 Lincoln LS
hur du tar bort en GMC Canyon radio
hur man kan beräkna axeleffekt från vridmoment