däck fälg montering av

däck fälg montering av

När du passar däck till din bil fälgar, är det viktigt att beakta flera mätningar. Däckstorlekar omfatta bredden i millimeter på däckets slitbana, förhållandet däcksidan aspekten och hjuldiameter. Det är också viktigt att välja ett däck med en lämplig hastighet betyg. Plocka rätt däck till din bil fälgar kan förbättra hantering och prestanda, säkerhet, gas körsträcka och däckslitage

Du behöver:.
Kryssmejsel

bredd Tire

Den första mätningen för ett däck är dess bredd. Tire bredd är avståndet mellan vänster och höger sidovägg däcket och mäts i millimeter. En bil fälg kan rymma ett litet utbud av däck bredder. Generellt sett så ökar däckets bredd, prestanda och köregenskaper ökar. Bredare däck kostar också mer och något minska bränsleeffektivitet, eftersom det finns ökad kontakt med vägen.

Däcksidan

Den andra delen av ett däck mätning är förhållandet mellan däcksidan tröttna bredd. Detta nummer är skriven som den andel av däckets bredd. Med andra ord, om däcksidan talet var 50, då höjden på däcksidan är 50 procent av bredden på däcket. Även däck bredder mäts i millimeter, är sidoväggar mätt i inches. Kortare sidoväggar förbättra hanteringen av en bil men ökar sannolikheten för RIM skador.

Diameter

Diameter är den tredje delen av däckets mätning. Diametern på fälgen måste alltid matcha diametern på däcket. Detta mått varierar vanligtvis från 14 till 18 inches, men det kan vara mer eller mindre beroende på bilen och huruvida hjulet är en eftermarknad fälg. Generellt gäller att större diameter, desto bättre hantering och heftier prislappen.

Hur man skriver ett däck Mätning

Ett däck som har en spårvidd på 225 mm, en sidovägg förhållandet 50, och en diameter av 17 skrivs som 225/50/17. Varje däck har denna information på sin sidovägg och de flesta bilar har ett rekommenderat däcksdimension i dörren bågen och tillverkarens bruksanvisning.

Hastighet

Den sista delen av montering är hastigheten betyg. Även om hastigheter för ett däck inte ändra dess storlek, kan det göra det olämpligt för ditt fordon. Det rekommenderas att köpa däck med en hastighet betyg som motsvarar eller överstiger den maximala hastigheten på din bil. Underlåtenhet att göra detta kan resultera i skador på däcken i hög hastighet. Högre hastigheter kan kosta mer än lägre.


Relaterade artiklar


hur man installerar en främre fjäderben bar på en MK3 supra
Buick fjärrkontroll anmälningsinstruktioner
dragkroken installation
hur man rengör kolfiber
Hur man använder en Preval sprutpistol för att måla en bil
hur man byter en Pontiac Firebird fjärdedel panel
hur man lägger på jeep bikini toppar
hur man installerar en aktiv subwoofer för ett 4runner
rostfritt stål dieselavgaser tips
Hur får man bort en stereo fabrik bil i en Nissan?