hur man mäter bil fälgar

hur man mäter bil fälgar

Att få rätt mått bultmönster är mycket viktigt, om du planerar att köpa eftermarknaden fälgar, eftersom bara en storlek bultmönster passar för varje bil. För att mäta ett fordon fälg, måste du först ta bort däcket. Alla mätinstrument som använder både inches och millimeter kommer att fungera bra. Kom alltid ihåg att mäta två gånger för att kontrollera att du har mätt ordentligt
1
Mät bultmönster den. . fälgen. För ett hjul med ett jämnt antal muttrarna, mäta från mitten av en klack mutter i mitten av den tredje raka lug nut. För hjul med udda antal muttrarna, mäta från mitten av en klack mutter till mitten av motsatt lug nut.
2.
Placera fälg på en plan yta. Diametern på fälgen är avståndet mellan övre och nedre pärla sits. Den bead seat, enligt 1010Tires. com är fälgkanten som skapar en tätning mellan hjulet och däcket. Mät avståndet mellan dessa två pärla platser att bestämma diametern mätningen.
3.
Placera fälgen i upprätt läge. Bredden på fälgen är utrymmet mellan de två pärla platser som normalt skulle täckas av ett däck. Mät detta avstånd mellan de två pärla platser för att bestämma bredden mätningen.
4.
Skriv ner resultatet av alla mätningarna. Bolt mönster skrivs som muttrarna gånger avståndet mellan muttrarna. På en fälg med sex muttrarna och ett avstånd av 135 millimeter mellan muttrarna skulle mätningen 6 x 135 mm. Bredden och diametern på den fälg är skrivna som bredd gånger diametern, så för en fälg med en 17 tums diameter och en 8 tums bredd, skulle din mätning vara 8 x 17 inches.


Relaterade artiklar


hur du programmerar din GM fjärrstyrning sändare
hur man installerar mitsubishi projektor strålkastare
hur du tar bort dörr högtalarna på en 1997 intrepid
hur man gör backup kamera vistelse på tundran
hur man installerar en fjärrstart
hur du tar bort en stereo i en 2000 Nissan Sentra
Hur får man en huggorm fjärrkontroll för att öppna en garageport
Hur programmera jag min GM fjärrstyrning fjärrkontrollen?
hur man installerar utrustning bilstereo
diy 4x8 släpvagn