hur du tar bort en automatisk växelreglage ratten

hur du tar bort en automatisk växelreglage ratten

Ta bort en automatisk växelreglaget ratten är en relativt enkel uppgift som kan fyllas i cirka 5 minuter på de flesta fordon. Biltillverkarna använder oftast en av två typer av växelreglage knoppar. En typ av växelreglage ratten sitter på axeln med tryck och en klämringskoppling. Den andra typen av växelreglaget ratten grunden bara skruvar i axeln

Du behöver:
insexnyckel
. Platt skruvmejsel.


1.
Identifiera vilken typ av växelreglage ratten att ditt fordon har. Kolla runt ratten för att se om det finns en skruv eller en Allen huvud bult som fäster växelspaken ratten på axeln. Antingen kommer man att behöva tas bort innan du kan ta bort växelreglaget ratten.
2.
Använd en skruvmejsel eller en insexnyckel och skruva bort skruven eller skruven som håller växelreglaget vredet till axeln. Om vredet hålls på plats av kompression, använda en platt skruvmejsel för att separera basen av ratten från klämringskoppling. Var noga med att inte för mycket tryck, eller kan du bryta kopplingen. Vissa bilar har även en låsringen på axeln att förhindra att ratten från att flytta medan den används. Kontrollera basen av växelreglage ratten för denna låsringen. Om ringen är närvarande, använd en platt skruvmejsel för att ta bort den från axeln.
3.
Dra reglaget vredet från axeln. När bulten eller skruven har tagits bort från basen av växelreglaget bör ratten vara lös, och du bör kunna antingen skruva loss ratten sig från axeln eller dra det rakt ut från axeln. Dra försiktigt i ratten för att se om den kommer från axeln lätt. Om den inte gör det försiktigt vrida ratten moturs för att skruva loss den.


Relaterade artiklar


hur du tar bort stereon i en 1992 honda
hur man programmerar garageportöppnare på en 2002 Jeep Grand Cherokee
hur du tar bort en fabrik mp3 radio från en 2005 ford focus
gör det själv avgaser rubriker
1972 Pontiac GTO avgassystem tips
hur du aktiverar en bas XM Radio i en ’05 Nissan Altima
Vermont lagar för fönster toning
hur man ansluter en subwoofer till en bilstereo
hur man installerar en förstärkare i en Ford Ranger
hur du tar bort en radio från en 2002 Dodge Durango