hur du tar bort en Clarion bilens ljudsystem

hur du tar bort en Clarion bilens ljudsystem

Det är relativt enkelt att ta bort "huvudenheten" eller "däck" i Control Center för en bil audio system, oavsett fabrikat av ljudsystem som är installerad. Clarion bilstereo system är inte annorlunda. Försiktighet skall vidtas för att säkerställa att inga skador sker på någon av plastkomponenter som kommer att hanteras under den här processen, eftersom de är ömtåliga och kan knäppa om den hanteras ungefär

Du behöver:.
Stor, skruvmejsel <. br>Wrench.

Ta bort Bilstereo


1.
Bryt strömmen. Ta av minuspolen från bilbatteriet. Denna uppgift kommer att förhindra en kortslutning i ljudsystemet. Detta steg måste alltid tas först när du arbetar med det elektriska systemet i en bil.
2.
Undersök området kring bilstereon. Avgöra om plastpanelerna som täcker instrumentpanelen och kontrollpanelen är alla i ett stycke eller om de är separata delar. Dessa paneler kommer att behöva tas bort.
3.
När konfigurationen av paneler har fastställts, ta vanlig skruvmejsel och försiktigt placera den i mellan panelen och bilens nära bilstereo. Det bör finnas en liten sväng där huvudet passar.
4.
Försiktigt bända panelen lös. Detta yask kan vara en nervös stund för en amatör så försiktig och arbeta långsamt. Som panelen kommer upp blir det uppenbart vad platser är kopplade eftersom det blir mer motstånd i dessa områden.
5.
Upprepa steg 3 i alla de platser där du känt motstånd . Anslutningarna finns i dessa områden. När alla motstånd punkterna har lossnat och osammanhängande, panelen (er) skall vila ovanpå instrumentpanelen och konsolen. Ta bort paneler och förvara dem säkert.
6.
Exponera stereo. Detta bör ske förrän det paneler har tagits bort. Leta efter två muttrar som håller stereon på plats. Använd en skiftnyckel för att skruva åt muttrarna. Förvara dem säkert.

Stereo bör vara lös och flytande i instrumentbrädan området. Försiktigt dra den framåt så att baksidan av enheten är synlig.
7.
Koppla loss kablarna från baksidan av stereoanläggning. Det bör finnas en eller två kabelskor som har flera trådar som leder till en enda kontakt. Denna kontakt har en liten låsning lucka i toppen som måste pried upp för att släppa det. Det kommer också att vara en antennen, det är oftast silver i färg och gjord av en enda tråd. Tråden kan dras ut enkelt.
8.
Ta bort Clarion stereo och förvara den säkert. När alla kablar är borttagna från baksidan av enheten, är uppgiften klar. Sedan kan en ny stereo installeras


Relaterade artiklar


2WD till 4WD ford konvertering
Färgtoning terminologi
Vad är några 4,5 ljuddämpare tips?
däck fälg skada
hur man installerar en trippel mätare pod på en 240SX
hur man handhar en pionjär fjärrkontroll
Hur du tar radion ur en 2000 Ford Ranger
hur man byter radion i en Honda Element
de bästa däcken för på & av vägen
vacklade hjul proffs & nackdelar