hur du kör en bil amp på växelström

hur du kör en bil amp på växelström

Bilar verkar på en 12-volts elsystem, som ger en mycket ström vid låg spänning. Bil förstärkare är designad för att använda likström (DC) från bilens batteri och generator för makten. Detta skiljer sig från ett hem elsystem, som använder växelström (AC) och ger 110 till 120 volt på en lägre ström. För att köra en bil förstärkare från AC krets, måste du först konvertera från AC till likström

Du behöver:. .
12-volts nätaggregat
.
Röd makt tråd.
Svart jordkabel.
Avisoleringstänger.
Avbitartång.
Skruvmejsel.
12-volts strömbrytare.


1.
Koppla ur strömmen och se till att den är avstängd. Strömförsörjningen kommer att ge den kraft som krävs av förstärkaren. Nätaggregat ta växelström och omvandlar den till likström. Först går växelström genom en transformator som steg ner spänningen och ökar den nuvarande nivån. Sedan en likriktarbrygga-en uppsättning av fyra dioder som gör att nuvarande endast kan flöda i en riktning-styrkor produktionen av transformatorn att stanna konstant.
2.
bort 1 /2 tum av isolering från ena änden av den röda strömkabeln och ansluter den till den positiva effekt skruvplint på förstärkaren. Ta bort 1 centimeter av isoleringen från den andra änden av den röda strömkabeln. Anslut den till den positiva utgången på strömförsörjningen.
3.
Bort 1 /2 tum av isolering från ena änden av den svarta marken tråd och anslut den till negativ /jordningsskruven terminal på förstärkaren. Ta bort 1 centimeter av isolering från andra änden av den svarta jordledningen och anslut den till den negativa utgången på strömförsörjningen.
4.
Anslut en liten 12-gauge wire från "remote" skruvplint på förstärkaren till en sida av 12-volts strömbrytare. Anslut en andra 12-gauge wire till andra sidan av 12-volts strömbrytare. Den andra änden av den andra kabeln måste anslutas till den positiva utgången på strömförsörjningen. Varje förstärkare har en avlägsen terminal, som startar förstärkaren på och av. När 12 volt appliceras på fjärrkontrollen, kommer förstärkaren slås på. Syftet med 12-volts strömbrytare är att tillhandahålla ett sätt att starta upp förstärkaren på och av utan att fysiskt ansluta och koppla ur remotekabel.
5.
Anslut strömförsörjningen, slå på den och ställ POWER reglaget till 12 volt. Vrid fjärrkontrollen växla till läge "på". Förstärkaren Strömindikatorn ska vara på, indikerar att förstärkaren är redo.


Relaterade artiklar


hur du tar bort den främre stötfångaren på en 1988 Honda CRX
självmord dörrmontage
Hur satellitradio i en bil fungerar?
hur du tar bort en Ford Thunderbird lager radio
hur man byter en navkapsel på en Cheva kavaljer
hur man kan förbättra fordonet mottagning XM Radio
hur man installerar glasspacks på 94 mustang
diy 1996 honda radio ersättning
hur du tar bort en stereo utan en audio borttagningsverktyg
hur man gör filt klädsel för en lastbil